Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis 1. cru Mont de Milieu, Pinson Fréres

Fra 375,00 kr
Anmeldelser

Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru Mont de Milieu, hvor Pinson har en næsten 5 ha stor og meget velbeliggende parcel. Mont de Milieu ligger lige ved siden af Montée de Tonnere og har en næsten rent sydlig eksponering, hvorfor den giver nogle af de kraftigste 1. cru vine i Chablis. Mont de Milieu er regnes blandt de allerbedste 1. cru marker i Chablis - tæt på Grand Cru i kvalitet og med et gemmepotentiale, der også ligger tæt på Grand Cru. Gæret naturligt stål og 10 % nye fade. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (2-6 år gamle).

Fyldig med stor intensitet - frugtnoterne læner sig op ad det tropiske men den underliggende, tydelige mineralitet afslører ophavet i Chablis. Hvid fersken med enorm intensitet - citrus - stor dybde. Meget lang eftersmag.

Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere