100 % Pinot Noir fra to små plots plantet hhv i 1977 og 1986. Fuld afstilkning og koldmaceration inden naturlig gæring. Lagret 18 måneder på gamle fade. Ingen filtrering.
Utroligt højt niveau og koncentration for en basis bourgogne. Flot tæthed i frugten men med god friskhed, og så den den dejligt kølige urtenote, der nærmest er en signatur hos Bachelet.
Velegnet til kylling, fjervildt, lam eller kalv - gerne indmad og gerne med kål og svampe til.
Specifikationer
Producent
Denis Bachelet, Bourgogne
Vintype
Rødvin
Druesort
Pinot Noir
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem temperaturkontrol udsættes den malolaktiske gæring længst muligt for at bevare et højt CO2-niveau i vinen, hvilket er med til at bevare friskhed i frugten. Vinene lagres i 1/3 nye fade (½ for Charmes-Cha...
Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem tem...
Blend of casks from Gevrey. 45 hl/ha.
Robust. Lots of matière. Lots there to chew on.
- Jancis Robinson MW
86-88 p. Wine Advocate
The 2014 Bourgogne Rouge, matured in 20% new oak, offers broody dark berry fruit on the nose -- one that is well defined but surprisingly tight despite aeration. The palate is medium-bodied with sappy red berry fruit,...
The 2014 Bourgogne Rouge, matured in 20% new oak, offers broody dark berry fruit on the nose -- one that is well defined but surprisingly tight despite aeration. The palate is medium-bodied with sappy red berry fruit, soft tannins and crisp acidity with an elegant finish, with just a pinch of black pepper. A simple but refreshing Bourgogne Rouge.
- Neal Martin