100 % Aligoté fra ca 30 år gamle vinstokke. Vinificeret uden tilsætning af gær og lagret på hovedsageligt brugte fade.
En af de bedste Aligoté-vine, der laves - intense aromaer af æble, honning, citrus og mineralitet. Høj, saftig syre balanceret af mineralitet og intensitet i smagen. Flot Længde.
Flot madvin til fiske og skaldyrsretter med syrlig sauce.
Specifikationer
Producent
Denis Bachelet, Bourgogne
Vintype
Hvidvin
Druesort
Aligoté
Lagring
Store fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
11,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem temperaturkontrol udsættes den malolaktiske gæring længst muligt for at bevare et højt CO2-niveau i vinen, hvilket er med til at bevare friskhed i frugten. Vinene lagres i 1/3 nye fade (½ for Charmes-Cha...
Målet er elegance frem for alt. Bachelets besiddelser har meget gamle stokke, hvilket i sig selv giver et meget lavt udbytte. Han nedsætter udbyttet yderligere gennem en hård selektion i vækstsæsonen og ikke mindst i høsten. De høstede druer afstilkes 100 % og selekteres endnu en gang inden en let knusning. Herefter koldmaceres en uges tid, hvorefter gæringen naturligt går i gang. Gennem tem...
The 2011 Corton-Charlemagne presents a head-spinning array of floral and mineral notes, followed by intense, voluptuous fruit. Complex, layered and exceptionally beautiful, the 2011 is super-exciting from the very fir...
The 2011 Corton-Charlemagne presents a head-spinning array of floral and mineral notes, followed by intense, voluptuous fruit. Complex, layered and exceptionally beautiful, the 2011 is super-exciting from the very first taste. This is a gorgeous, gorgeous wine from Patrick Bize. Today, it is just beginning to open up. I don't expect the 2011 to be a long-term ager, but also imagine most bottles will be long gone before that is an issue considering how delicious the wine is right now.
- Antonio Galloni