

Blanc de Blancs Brut NV, Schloss Gobelsburg
Lavet på Grüner Veltliner, Welschriesling og Chardonnay. Druerne er håndplukkede ved den helt rigtige modenhed, lagt i små kasser, straks transporteret til vingården og nænsomt presset.
Grundvinen har lagret 6 måneder på store (25 hl) østrigske fade før 2. gæringen. Vinen har derefter lagret 36 måneder på gærrester før den er blevet degorgeret.
Vinen er flot som aperitif, men med sin flotte struktur; balancen mellem syre, frugt og krop, er den også meget velegnet til en lang række madretter.
Producent | Schloss Gobelsburg, Kamptal |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Grüner Veltliner, Welschriesling |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2017 |
Gemmepotentiale til | 2024 |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det tyske VdP - der samler de bedste producenter og klassificerer de bedste marker. Foreløbig er en række marker klassificeret som Erste Lage og med tiden vil de bedste af de bedste få klassifikationen G...
Schloss Gobelsburg, Kamptal
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det...

Vivacious and delicate nose of fresh herbs, white flowers and wild berries. Very cool and restrained with a sleek body and seriously dry balance for a Brut, this Champagne-method Austrian sparkler has a long, very clean and mineral finish.



