Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barolo Aleste, Luciano Sandrone

Fra 900,00 kr
Anmeldelser

100% Nebbiolo fra Cannubi Boschis marken i Barolo lagret på 500 liters egefade. Fra 2013-årgangen hedder vinen Aleste i stedet for Cannubi Boschis - navnet er en sammentrækning af Alessia og Stefano; Lucianos børnebørn, der er trådt ind i firmaet for med tiden at overtage. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Tæt, mørk næse med mørke kirsebær, bitter chokolade, tjære, roser og en anelse vanille. Potent smag med dyb mørk frugt og markante modne Nebbiolo tanniner. Voldsom lang eftersmag med et tørt mineralsk udtryk. Meget ung vin med stort gemmepotentiale

Vin til køkkenets kraftigste kødretter med oksekød eller løbende vildt. Prøv den f.eks. til en kraftig oksehaleragout.
 

Specifikationer
Producent Luciano Sandrone, Barolo
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Anmeldelser badgets The wine advocate, Vinous
Appellation/underområde Barolo
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2022
Gemmepotentiale til 2044
Alkohol 14,5%
Velegnet til Lam, Løbende vildt, Oksekød

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og Sandrone var på rette vej.

Herlige minder fra første besøg. Gæstfrihed og varme hos Luciano og datteren Barbera. Stor madinteresse. Talte om mad, hunde, vin og restauranter. Var enige om, at...

Producenten

Luciano Sandrone, Barolo

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og ...

Læs mere