

Barbera d'Alba Valbianchera, Giovanni Almondo
100 % Barbera fra 80-100 år gamle vinstokke på marken Valbianchera, der er en bakke med sandet jordbund ca 350 moh ved byen Montà d'Alba. Modnet 18 måneder på en blanding af nye og brugte barriques.
Fyldig duft af sorte kirsebær, blå blommer med noter af mandel og nellike. Fyldig og ret kompleks smag med fint syrebid og lang eftersmag.
Luxus allround vin til det italienske køkken - fyldige pastaretter, risotto med svampe eller en god, hjemmelavet pizza vil være perfekt til vinen.
Producent | Giovanni Almondo, Roero |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Barbera |
Appellation/underområde | Roero |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2027 |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam |
"Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here" Robert Parker i The Wine Advocate
Familien Almondo har haft deres rødder i Montà i hjertet af de bedste Arneismarker i over 600 år. Historisk har vin været en af mange afgrøder hos Almondo, men i 1980 satser Domenico Almondo på produktion af vine af højeste kvalitet og på at sælge dem under egen etiket i stedet for at sælge dem i bulk.
Det viste sig at være en succes; husets top-Arneis Bricco ...
Giovanni Almondo, Roero
"Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here" Robert Parker i The Wine Advocate
Familien Almondo har haft deres rødder i Montà i hjertet af de bedste Arneismarker i over 600 år. Historisk har vin været en af mange afgrøder hos Almondo, men i 1980 sa...

The 2017 Barbera d'Alba Valbianchera brings together the natural lushness of the year with a good bit of brightness that balances things out nicely. Black cherry jam, sweet spice, licorice, plum and chocolate give the 2017 serious depth, but bright acids perk up the flavors and give the wine terrific energy. The 2017 could use another year or two in bottle. It is one of the most vibrant 2017 Barberas I have tasted. - Antonio Galloni

