Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barbaresco Cru 2019 smagekasse med bonusflaske

1.875,00 kr
2.360,00 kr
Stykpris ved 1 stk.
Du sparer 485, - (20.55%) vejl. pris 2360

Gå på opdagelse i de bedste marker i Barbaresco. Hele Barbaresco-regionen udgør knap 700 ha vinmark - ca en tredjedel af mere kendte Barolo. Barbaresco har altid stået lidt i skyggen af Barolo som en appellation med lidt lettere og billigere vine. Det er både rigtigt og forkert; vinene er lidt lettere - pga beliggenheden ved Tannaro-floden får markerne mere lys og kan høstes lidt tidligere. De lagres lidt kortere end Barolo og er hurtigere drikkemodne. Men der er ingen grund til at opfatte dem som mindreværdige i forhold til Barolo. Barbaresco er en lidt anden stil - foretrækker man elegance for tyngde er det værd at se mod Barbaresco. Barbaresco er transparente - både bogstaveligt; de er lyse i farven, men også metaforisk. Man smager næsten tydeligere markudtryk og årgang i en Barbaresco end man gør i de noget tungere Baroloer.

Fra 2007 er der indført en række MGA'ere, dvs officielle marknavne, der må skrives på etiketten. Disse 66 marker omtales normalt som Cru'er og der er naturligvis et hieraki blandt disse. Uanset, hvem man spørger, så hører Asili og Rabaja med helt i toppen af hierakiet - nogen vil endda sige, de er de to bedste. Montestefano hører også til i toppen - faktisk nævner magasinet Decanter netop disse tre; Asili, Rabaja og Montestefano som de bedste i en artikel fra 2021.

Asili:
14 ha beliggende 200-270 moh med kompleks jordbund med sand og ler. Giver finesserige og intense vine - det tætteste man kommer på Barolo i Barbaresco.

Rabaja:
20 ha og nabomark til Asili. Mere kalkholdig jordbund giver elegante og intense vine med stort lagringspotentiale.

Montestefano:
En af de stejleste marker i Barbaresco. Giver kraftige vine med muskler og en fast tanninstruktur.

Rabaja-Bas:
Ligger i forlængelse af Rabaja. Har et køligere mesoklima og vinene bliver også køligere i udtrykket end vinene fra Rabaja. Luisins besiddelse er med meget gamle vinstokke, der så til gengæld giver vinen en større intensitet.

Cascina Luisin og Luigi Giordano er begge traditionelle producenter bruger lang macerationstid og lagrer på store, gamle botti der ikke afgiver nogen ege-aroma eller smag. De arbejder uden kemi i marken og gærer deres vine naturligt. Cascina Luisin regnes for en topproducent i Barbaresco. Ders vine er ekstremt lyse i farven og har en forførende elegance der ikke går på kompromis med intensiteten. Luigi Giordano er ikke lige så kendt et navn, men vi er meget begejstrede med kvaliteten i de autentiske vine og vores smil bliver ikke mindre når vi ser på prisen for vinene.

Smagekasse med 6 flasker
  • 1 fl. Barbaresco Montestefano 2019, Luigi Giordano
  • 1 fl. Barbaresco Asili 2019, Luigi Giordano
  • 1 fl. Barbaresco Asili 2019, Cascina Luisin
  • 1 fl. Barbaresco Rabaja 2019, Cascina Luisin
  • 1 fl. Barbaresco Rabaja-Bas 2019, Cascina Luisin
  • 1 fl. Barbaresco Riserva 2015, Cascina Luisin
Specifikationer
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Appellation/underområde Barbaresco
Lagring Store fade
Flaskestørrelse Smagekasser/stykliste