Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bandol Altum, Chateau Canadel

Fra 395,00 kr
Anmeldelser

Topvinen fra Canadel - lavet på 95 % Mourvèdre fra gamle stokke i de bedste, højtbeliggende parceller. Høstet i hånden, grundigt sorteret, gæret på cement og derefter lagret 18 måneder på store fade (30-80 hl.) af eg.

Stor intensitet i duften - mørke bær og urter. Kraftig i smagen og endnu ret tanninsk med en meget lang eftersmag - bør minimum gemmes 8 år fra høståret og kan sandsynligvis gemmes op til 15-20 år.

Kan bruges til mad også som ung - det skal være kraftig mad, gerne med en del fedtstof og intens smag. Med alderen bliver Bandolvine meget elegante med komplekse, tertiære aromer (skovbund, trøffel, modnet kød osv.). Gammel Bandol er egnet til vildt og til retter med svampe eller trøfler.

Specifikationer
Producent Chateau Canadel, Bandol
Vintype Rødvin
Druesort Grenache
Lagring Små fade
Servering fra 15°
Servering til 18°
Alkohol 14%
Velegnet til Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...

Producenten

Chateau Canadel, Bandol

Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.

Der har været dyrk...

Læs mere