Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Kröver Steffensberg Riesling Auslese, 1999, Martin Müllen

595,00 kr
Kröver Steffensberg er den bedste vinmark i Kröv. Marken har syd-sydøst exponering og jordbunden med rødskifer har en særlig evne til at holde på vandet, så særligt i tørre år bliver vinene fra Steffensberg flotte. Vinene fra Steffensberg er meget “Mosel” - frugtige og med en intens mineralitet og ret høj syre. Søde vine fra Steffensberg er nærmest udødelige og bibeholder en ungdommelig friskhed i årtier. Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. Intens i duften med noter af bagt æble, karamel, ingefær, bagt ananas, tørret abrikos og dyb mineralitet. Flot balanceret sødme holdt i ave af syre og mineralitet.
Specifikationer
Producent Martin Müllen, Mosel
Vintype Dessertvin
Druesort Riesling
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 9,5%
Velegnet til Ost
Flaskestørrelse ½ liter (50 cl)

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set. 

Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...

Producenten

Martin Müllen, Mosel

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

Læs mere