Riesling fra forskellige marker i Müllens besiddelse - høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Æterisk, let, fin og lækker; aroma af pære, citronsorbet, passionsfrugt samt et let urtet strejf a la kørvel. Helt ekstremt drikkelig - med bare 7,5 % alkohol, ca 30 gram restsukker pr liter perfekt balanceret af en saftig syre.
Drik den som aperitif eller til lettere retter med fisk, skaldyr, kylling, grønt eller til unge oste.
Specifikationer
Producent
Martin Müllen, Mosel
Vintype
Hvidvin
Druesort
Riesling
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
7,5%
Velegnet til
Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag råder...
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at ...