Lavet på Dolcetto der dels kommer fra en af Gian Luca Colombos ældste marker og dels fra en af de højest beliggende marker i Barolo. Begge marker dyrkes efter biodynamiske principper. Druerne høstes i hånden, knuses let og gæres spontant på amfora hvor vinen også lagrer i 6 måneder efter gæringen.
Smuk og frisk Dolcetto med aromaer af blåbær, brombær, timian og rosmarin. Saftig og intens med en frisk afslutning.
Super til lam eller til fjerkræ. Dejlig madvin i det hele taget der også nemt klarer en pasta eller pizza.
Specifikationer
Producent
Altre Vie, Piemonte
Vintype
Rødvin
Druesort
Dolcetto
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Amfora/tinaja
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Gian Luca Colombo og Federico Scarzello er gode venner. De er desuden to af de mest fremsynede og eftertænksomme vinmagere i Langhe. Gian Luca Colombo er eksperimenterende i mark og kælder for at skabe sundere planter og højere kvalitet i vinen. Han er desuden en efterspurgt konsulent hvis ideal er at terroiret får lov til at udtrykke sig mens han forsøger at undgå at sætte sit eget fingeraftryk på vinene.
Federico Scarzello er tredje generations vinbonde i Barolo og selv om han holder relativt lav profil, vokser hans anerkendelse for at lave ultratraditionelle vine med moderne ø...
Gian Luca Colombo og Federico Scarzello er gode venner. De er desuden to af de mest fremsynede og eftertænksomme vinmagere i Langhe. Gian Luca Colombo er eksperimenterende i mark og kælder for at skabe sundere planter og højere kvalitet i vinen. Han er desuden en efterspurgt konsulent hvis ideal er at terroiret får lov til at udtrykke sig mens han forsøger at undgå at sætte sit eget fingeraf...