Chardonnay Noir dyrket økologisk, høstet i hånden og vinificeret naturligt på cementæg. Modnet 9 måneder på cementæg.
Fra 'lieu dit' Les Crais - en mark med kalkholdig jordbund. Vinene her fra er klassisk hvid Bourgogne men til en mere rimelig pris.
Drikkes til mad - det bedste stegt fisk eller skaldyr.
Specifikationer
Producent
Domaine de Chassorney
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Appellation/underområde
Auxey-Duresses
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Domaine de Chassorney er grundlagt i 1996 af Frederic Cossard. Han er uddannet mejeriingeniør og havde erfaring med at lave råmælksost - en erfaring som han ville overføre til sin store kærlighed vinene fra Bourgogne.
Han startede med små parceller i Saint Romain og Auxey-Duresses men domainet er vokset til de ca 10 ha, det er i dag i Côte de Beaune. Alle marker har fra starten være dyrket økologisk med indslag af inspiration fra biodynamikken. Vinene er lavet ud fra en 'intet tilsat - intet taget ud' filosofi - dvs naturlig gæring uden temperaturstyring og flaskning uden filtrer...
Domaine de Chassorney er grundlagt i 1996 af Frederic Cossard. Han er uddannet mejeriingeniør og havde erfaring med at lave råmælksost - en erfaring som han ville overføre til sin store kærlighed vinene fra Bourgogne.
Han startede med små parceller i Saint Romain og Auxey-Duresses men domainet er vokset til de ca 10 ha, det er i dag i Côte de Beaune. Alle marker har fra starten være ...