Lavet på 25% Rkatsiteli, 25% Mtsvane, 25% Kisi, 25% khikhvi - grønne, georgiske druesorter - fra økologisk dyrkede marker i Kakheti i det vestlige Georgien. Druerne høstes i hånden hvorefter de knuses og hældes i kvevri hvor de gærer naturligt. Vinen ligger med skallerne i kvevri i ca 7 måneder og derefter yderligere 3-4 måneder inden den flaskes uden filtrering eller klaring og med tilsætning af bare 30 mg/l svovl.
Elegant balanceret og lettere i tannin end man ofte finder i georgiske orangevine (amber wine). Aromaer af pære, æble, appelsin, mandarin, karamel og orangeblomst.
Fremragende til mad - kylling, gris, grillet okse, grøntsagsretter men også god til fyldigere retter med fisk og skaldyr. Dejlig til karakterfulde halvfaste oste.
Specifikationer
Producent
Iberieli, Georgien
Vintype
Orangevin
Druesort
Khikhvi, Kisi, Mtsvane, Rkatsiteli
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Amfora/tinaja
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris, Oksekød, Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Iberieli er stiftet i 2010 af Zurab Topuridze der tidligere havde lavet vin sammen med sin bedstefar - han lavede sin første naturvin som 13-årig. Vinhuset er navngivet af Zurabs børn. Iberieli er navnet på et folk der levede i Kaukasus-bjergene for 8000 år. Georgierne nedstammer fra Iberieli og man mener, det var dette folk der fandt på at lave vin i Kvevri.
'Kvevri' er lerkrukker i mange forskellige størrelser - de kan være fra 50 liter og op til 4000 liter. Forskellige størrelser giver forskellige egenskaber - den bedste størrelse til gæring af vin skulle være 1000-1200 liter....
Iberieli er stiftet i 2010 af Zurab Topuridze der tidligere havde lavet vin sammen med sin bedstefar - han lavede sin første naturvin som 13-årig. Vinhuset er navngivet af Zurabs børn. Iberieli er navnet på et folk der levede i Kaukasus-bjergene for 8000 år. Georgierne nedstammer fra Iberieli og man mener, det var dette folk der fandt på at lave vin i Kvevri.