

Chardonnay Uva Cordata 2021, Jean Rijckaert
Vi har stor efterspørgsel efter vores Macon-Villages fra Rijckaert. Det er virkelig høj kvalitet til prisen men prisen er så også steget noget de senere år. Vi har derfor forespurgt på en lidt billigere vin der stadig holder en høj kvalitet.
2021 gav et historisk lavt udbytte i Bourgogne pga forårsfrost. Haute Vallée de l'Aude var et af de få steder i Frankrig hvor der ikke var forårsfrost og samtidig er der marker med perfekte forhold for Chardonnay.
Resultatet er Uva Cordata. Den er bare klassificeret som en "Vin de France" - den laveste klassifikation i det franske appellationssystem - men kvaliteten er helt i top. Den er lavet på ren Chardonnay fra Limoux. Limoux er et højt beliggende vinområde i Languedoc, der er mest kendt for at lave mousserende vine. Det er her Jean-Louis Denois - manden bag vores populære "champagne-dræber" - huserer. En elevation på 400 moh. giver en fin kølighed i det ellers solrige Languedoc og jordbunden er kalkholdig - perfekt til Chardonnay.
Vinificeret som i Bourgogne - langsom, skånsom presning, naturlig gæring og malo. Modning på fade med bundfald i 11 måneder - hovedsageligt på helt neutrale fade - 6-18 år gamle - og en smule nyere. Ingen helt nye fade. Flasket uden klaring eller filtrering.
Meget Bourgogne-agtig i stilen med ren frugt og god fylde.
Til fisk og skaldyr, til kylling og til unge oste.
Producent | Jean Rijckaert, Jura |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 12° |
Servering til | 14° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Flaskestørrelse | Alm - 0,75l (75 cl) |
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Jean Rijckaert, Jura
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
