Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chardonnay Uva Cordata 2021, Jean Rijckaert

125,00 kr
160,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 210, - (21.88%) vejl. pris 160

Vi har stor efterspørgsel efter vores Macon-Villages fra Rijckaert. Det er virkelig høj kvalitet til prisen men prisen er så også steget noget de senere år. Vi har derfor forespurgt på en lidt billigere vin der stadig holder en høj kvalitet.

Resultatet er Uva Cordata. Den er bare klassificeret som en "Vin de France" - den laveste klassifikation i det franske appellationssystem - men kvaliteten er helt i top. Den er lavet på ren Chardonnay fra Limoux. Limoux er et højt beliggende vinområde i Languedoc, der er mest kendt for at lave mousserende vine. Det er her Jean-Louis Denois - manden bag vores populære "champagne-dræber" - huserer. En elevation på 400 moh. giver en fin kølighed i det ellers solrige Languedoc og jordbunden er kalkholdig - perfekt til Chardonnay.

Meget Bourgogne-agtig i stilen med ren frugt og god fylde.

Til fisk og skaldyr, til kylling og til unge oste.

Specifikationer
Producent Jean Rijckaert, Jura
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Lagring Store fade
Servering fra 12°
Servering til 14°
Gemmepotentiale fra 2022
Gemmepotentiale til 2028
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Str Alm - 0,75l (75 cl)

Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...

Producenten

Jean Rijckaert, Jura

Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...

Læs mere