Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chatus 2021, Les Vins du Mouton Noir

150,00 kr
200,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 300, - (25%) vejl. pris 200

Chatus er en meget gammel druesort der kendes tilbage til 1600-tallet. Før phylloxera var sorten udbredt i store dele af Frankrig lige som den også dyrkes i det nordlige Piemonte under forskellige navne. Siden 1990 har man gjort et stykke arbejde for at genindføre den i Ardèche, da den har et betydeligt kvalitetspotentiale - både som ren druesort og som del af en blanding, fx med Syrah.

Dyrket på terrasser beliggende 500 moh. med granit og store sten i jordbunden. Gæret naturlig og med 5 ugers udblødning med daglig pigeage. Modnet 18 måneder på brugte egetræsfade.

Dyb i farven. Aroma af mørke bær - brombær og blåbær med med klare mineralske og animalske noter. Frisk med fyldig frugtighed, god syre og et fast tanninbid.

Til lam eller gris - gerne med sydfransk inspiration. Gem vinen 4-6 år og prøv den til vildt.

Specifikationer
Producent Les Vins du Mouton Noir, Ardèche
Vintype Rødvin
Druesort Chatus
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Flyvende vildt, Gris, Lam
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Arthur Vouriot købte sin første vinmark som 16-årig - en højt beliggende mark der kun kunne nås til fods. De gamle i området grinede af ham - det gør de ikke mere.

I dag er Arthur 29 og har slået sit navn fast som en af de bedste producenter i området. Arthur er vinbonde og ikke forretningsmand. Man kan ikke købe vin direkte hos ham og hans vine sælges kun til få lokale vinbutikker og restauranter - og så hos Bichel. Faktisk måtte vi sætte ham i kontakt med en af vores andre franske producenter for at han kunne få lavet papirarbejdet til at kunne eksportere.

Der dyrkes Ga...

Producenten

Les Vins du Mouton Noir, Ardèche

Arthur Vouriot købte sin første vinmark som 16-årig - en højt beliggende mark der kun kunne nås til fods. De gamle i området grinede af ham - det gør de ikke mere.

I dag er Arthur 29 og har slået sit navn fast som en af de bedste producenter i området. Arthur er vinbonde og ikke forretningsmand. Man kan ikke købe vin direkte hos ham og hans vine sælges kun til få lokale vinbutikker o...

Læs mere