Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.
Denne vin har tilnavnet 'Lucy & Deare' fordi frugten kommer fra de to bedste parceller fra Paradies Hähl. De tre stjerner er toppen af familien Müllens egen subjektive vurdering af vinens kvalitet - de giver meget sjældent en vin tre stjerner.
Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Tætpakket, intens og kompleks. Lime, æbler, mango, gul pære, hvide blomster, mineralitet og røg i en eksplosion der stadig holder sig frisk og kølig. Tør med stor modenhed, tindrende syreog uendelig længde.
Til retter med fisk, skaldyr, gris eller fjerkræ - kan næsten ikke få modspil nok.
Specifikationer
Producent
Martin Müllen, Mosel
Vintype
Hvidvin
Druesort
Riesling
Anmeldelser badgets
James Suckling - 96 P., Mosel Fine Wines - 93 p.
Lagring
Store fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag råder...
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at ...
The 2020er Kröver Paradies Riesling Spätlese Trocken *** 8 (with reference to Luci & Deare on the label) has a rich and imposing nose of almond
cream, saffron, honeyed yellow peach, apricot, tangerine, orange zest, c...
The 2020er Kröver Paradies Riesling Spätlese Trocken *** 8 (with reference to Luci & Deare on the label) has a rich and imposing nose of almond
cream, saffron, honeyed yellow peach, apricot, tangerine, orange zest, coconut, apricot, and cassis, all enhanced by a very slight touch of volatile
acidity. The wine is fully creamy and luscious on the round yet structured palate. The finish is relatively broad and intense, and tastes more creamy
than really bone-dry. There is still a hint of tartness in the background, which needs a year or two to integrate. This unique wine is really impressive.
96 p. Jamessuckling.com (årgang 2020)
There’s so much peach and fresh pineapple fruit in the nose, but also a slew of spicy notes. But, just when you think a tsunami of ripeness is about to hit you on the palate it turns cool and restrained, the power def...
There’s so much peach and fresh pineapple fruit in the nose, but also a slew of spicy notes. But, just when you think a tsunami of ripeness is about to hit you on the palate it turns cool and restrained, the power deftly underplayed on the front and mid-palates, then exploding to give the wine a mineral fireworks display. And through all of this runs a thread of sweet fruit.