Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Kröver Paradies Riesling Spätlese*** 'Lucy & Deare' Trocken 2020, Martin Müllen

295,00 kr
Anmeldelser

Kröver Paradies er egentlig den største enkeltmark i Kröv, og den dækker mange jordbundstyper, stejlheder og eksponeringer. Müllen skriver kun Kröver Paradies på etiketten på vine, der kommer fra den del af marken, der kaldes Hähl. Dette er den bedste del af marken, der har blåskifer og rødskifer med en stor del kalk i jordbunden - en let, men dyb jordbund, der giver de gamle vinstokke mulighed for at grave meget dybt. Paradies Hähl har en smule vestlig eksponering, men pga stejlheden og beliggenheden i forhold til Moselfloden, er der en meget stor solintensitet - så stor, at man om sommeren kun arbejder der tidligt om morgenen for ikke at få solstik og øjenskader.

Denne vin har tilnavnet 'Lucy & Deare' fordi frugten kommer fra de to bedste parceller fra Paradies Hähl. De tre stjerner er toppen af familien Müllens egen subjektive vurdering af vinens kvalitet - de giver meget sjældent en vin tre stjerner.

Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring. 

Tætpakket, intens og kompleks. Lime, æbler, mango, gul pære, hvide blomster, mineralitet og røg i en eksplosion der stadig holder sig frisk og kølig.  Tør med stor modenhed, tindrende syreog uendelig længde.

Til retter med fisk, skaldyr, gris eller fjerkræ - kan næsten ikke få modspil nok.

Specifikationer
Producent Martin Müllen, Mosel
Vintype Hvidvin
Druesort Riesling
Anmeldelser badgets James Suckling - 96 P., Mosel Fine Wines - 93 p.
Lagring Store fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 12,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set. 

Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...

Producenten

Martin Müllen, Mosel

Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.

Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

Læs mere