

Vintage Port, Quinta do Infantado
Vintage Port er fra et enkelt år, hvor kvaliteteten af druerne er meget høj. Hos Quinta do Infantado laves Vintage af den bedste frugt. Ingen afstilkning og ingen filtrering. Lagring på store fade med en alder på over 100 år.
Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.
Producent | Quinta do Infantado, Porto |
---|---|
Vintype | Hedvin |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 19,5% |
Velegnet til | Dessert, Ost |
Quinta do Infantado er grundlagt i 1816 af den portugisiske kronprins Pedro IV. De seneste ca 100 år har quintaen været ejet af familien Roseira, i dag drevet af Joao og hans svigerinde Catherine. Alle de godt 40 ha vinmarker har A-klassifikation; alle marker til portvin får points for en række forskellige faktorer - markens højde over havet, jordbund, beliggenhed, opbindingsmetode, hældning, soleksponering, beplantningstæthed, jordens beskaffenhed, vinstokkenes alder, læforhold, druesorter - og det samlede pointantal klassificerer markerne mellem A og F. A-marker kan således sammenligne...
Quinta do Infantado, Porto
Quinta do Infantado er grundlagt i 1816 af den portugisiske kronprins Pedro IV. De seneste ca 100 år har quintaen været ejet af familien Roseira, i dag drevet af Joao og hans svigerinde Catherine. Alle de godt 40 ha vinmarker har A-klassifikation; alle marker til portvin får points for en række forskellige faktorer - markens højde over havet, jordbund, beliggenhed, opbindingsmetode, hældning...

The 2015 Vintage Port is a field blend from old vines (50+ years) that comes in at 85 grams per liter of residual sugar. This is lighter styled, fresh and easy, but with fine intensity of flavor. The freshness just now is actually rather glorious. Its fine acidity lifts the fruit on that flavorful finish, but it does lack some concentration for a top VP. This producer does tend to emphasize elegance in general and the vintage does as well. Its structure is average. This is a great deal of fun, but I'm not sure it will develop much. That said, its acidity will help preserve it and it is very tasty—impossible to dislike. - Mark Squires

