

Syrah les Monestiers IGP, Domaine les Bruyeres, David Reynaud
Enkel og saftig IGP-vin på ren Syrah fra topproducent i Crozes-Hermitage. Lavet på ren Syrah fra ca 15 år gamle vinstokke. Vinificeret med fuldstændig afstilkning og uden tilsætning af gær. Vinificeret og lagret på cement.
Saftig og bærpræget med klare noter af sort peber. Flot balance - elegant og læskende.
Til enkle retter med gris, lam, kalv eller oksekød
Producent | Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ, Gris, Lam |
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket af Syrah, men der dyrkes også Marsanne og Roussanne til hvid Crozes samt en smule Viognier og Merlot, der bruges til IGP-vin.
Det meste markarbejde laves i hånden, og ved høsten foretages de...
Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket ...

En forrygende flot og indsmigrende Syrah sag med peber, enebær, brombær og tjære i næsen og flamboyant slikmund med særdeles generøse mængder lakridspulver, mokka, fad, ristede mandler, espresso og Virginia tobak som fortsætter ud i den lange intensive, men superbløde eftersmag.


Fuldstændig overvældende lige-i-fjæset-frugt. Ikke overvældende som i omklamrende. Sur syrah af bedste skuffe, røg, ymer, kant og tørhed, fræk og hoven, men med smil på læben og glimt i øjet. Reynauds Crozes-Hermitage Georges er lidt bedre og lidt dyrere med nærmest burgundisk syre, men har selvfølgelig syrahs tannin. Den endnu bedre Les Croix, ren syrah på betontank og gamle træfade har mindre kant, men mere frugtdybde. Alle anbefales på det kraftigste! Og glem ikke den hvide. David Reynauds crozes-hermitage blanc aux Betises er gæret på betonæg og gamle træfade. Marsanne og roussanne giver her en dybgylden væske, stærk duft af mælkebøttesaft og honningmelon, chartreuse, fed viskositet og lækker let bitter eftersmag med lav syre. Vildt imponerende til 200 kr. - Rene Langdahl Jørgensen


Vi er i det nordlige Rhône - i landvin-distriktet (eller IGP, som det hedder i dag) Collines Rhodaniennes. Producenten er der dog ikke noget at udsætte på, og det gælder også hans vine. David Reynaud producerer fremragende, biodynamiske crozes-hermitager og har også haft en ganske heldig hånd med denne ”ordinære” syrah i topårgangen 2015. Duften er diskret med varme toner af blomme, boysenbær og brombær i samspil med kaffebønner og et strejf af chokolade og syrlig kærnemælk. I smagen fornemmes mørke bær, let bitter chokolade og et fint peberdrys. Stofrig og tæt vin med årgangens flotte modenhed.

