Ren Chardonnay fra højtbeliggende mark i Savigny-les-Beaune på 0,7 ha. Jordbunden er kalkholdig ler på kalksten. Høstet i hånden og gæret naturligt - modnet 16 måneder på hovedsageligt brugte fade.
Mineralsk vin med duft af fersken, citrus og kalk. Citruspræget med kalket mineralitet, frisk syre og god frugtfylde - flot længde for en villages-vin.
Velegnet til klassiske retter med fisk eller fjerkræ - gerne med rige, fyldige saucer. Fremragende til ost!
Specifikationer
Producent
Patrick Javillier, Meursault
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Anmeldelser badgets
Vinous
Appellation/underområde
Savigny-les-Beaune
Lagring
Små fade
Servering fra
9°
Servering til
11°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Preorder
Nej
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.
Yellow fruits on the nose, along with a cooler element of wet-stone minerality (these vines are in the middle of a forest and face west, so they don't get a lot of sunshine). Boasts attractive calcaire lift in the mou...
Yellow fruits on the nose, along with a cooler element of wet-stone minerality (these vines are in the middle of a forest and face west, so they don't get a lot of sunshine). Boasts attractive calcaire lift in the mouth, showing lovely cut and energy for village wine. A citrussy firmness buffers the wine's sweetness on the back end without introducing any hardness. This was the first time Javillier used some one-year-old barrels to age this wine (previously he used older oak) and the more recent wood element nicely presents the wine's aromas.
- Stephen Tanzer