

Saint Emilion Grand Cru Classé, Château Haut Sarpe
Lavet på 70 % Merlot og 30 % Cabernet Franc fra 21 ha økologisk dyrket vinmark på kanten af Saint Emilions kalkrige plateau, så man både har planter både på plateauet og Côtes de Saint -Emilion, så man både har den kalkrige og den grusede jordbund. Druerne høstes i hånden og efter gæring modnes vinen 18 måneder på barriques. Ejendommen blev i 1996 ophøjet fra Grand Cru til Grand Cru Classé.
Dufter af brombær, kirsebær, solbær pakket ind i røgede, krydrede aromaer fra fadet. Tæt og fyldig frugtighed med faste tanniner og en meget lang eftersmag.
Til vildt, til lam med skysauce og til oksekød
Producent | Joseph Janoueix, Bordeaux |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc, Merlot |
Appellation/underområde | Saint Emilion |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2048 |
Alkohol | 14,5% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
En af de ældste vinfamilier i Libourne-området på højrebredden i Bordeaux. Familiefirmaet ejer adskillige ejendomme - særligt i Pomerol og Saint Emilion. Mange af de enkelte familiemedlemmer, der er en del af firmaet, ejer også selv ejendomme.
Salgsstrategien er lidt anderledes end hos de fleste andre i Bordeaux. I stedet for at handle gennem negocianter på Place de Bordeaux, så har man valgt at have direkte kontakt til sine samarbejdspartnere. Det betyder at der bliver skåret et par dyre led af, når vi sælger vinene fra Janoueix.
Der arbejdes henimod biodynamik - et arbe...
Joseph Janoueix, Bordeaux
En af de ældste vinfamilier i Libourne-området på højrebredden i Bordeaux. Familiefirmaet ejer adskillige ejendomme - særligt i Pomerol og Saint Emilion. Mange af de enkelte familiemedlemmer, der er en del af firmaet, ejer også selv ejendomme.
Salgsstrategien er lidt anderledes end hos de fleste andre i Bordeaux. I stedet for at handle gennem negocianter på Place de Bordeaux, så har ...

The 2017 Haut-Sarpe offers good density, as well as potential, especially if it softens with time in bottle. Red and purplish fruit, lavender, spice and blood orange infuse the 2017 with quite a bit of nuance. The 2017 is decidedly beguiling, but it is also a wine that needs to find its path. - Antonio Galloni


Tør, rank, krydret med stor saft, ingen chokolademand her. Den vil leve pænt længe, men den saftige, åbne årgang tillader, at man hælder den lige i løgnhalsen nu, især hvis man har et stykke kød til. Virkelig vellavet bordeaux af den gamle skole. - Niels Lillelund



The 2016 Haut-Sarpe is a bold, exotic wine. Super-ripe dark fruit, spice, chocolate and French oak give the wine its racy, opulent feel. This is an especially flamboyant wine, but it works well. Ripeness and extraction are pushed to the edge. - Antonio Galloni

