



Ribera del Duero - Pruno, Finca Villacreces
Pruno er lavet på 90 % Tempranillo blandet med 10 % Cabernet. Lagret 12 måneder på to år gamle fade af fransk eg. Drueblandingen af Tempranillo og Cabernet kender man også fra Villacreces berømte nabo Vega Sicilia. Druerne fra Finca Villacreces har da også tidligere været brugt til både Vega Sicilia og Flor de Pingus.
Dyb, mørk farve. duft af jordbær, hindbær, blåbær, mynte, kamfer og vanilie. Smagen er dyb og intens med fin syre og modne tanniner - flot struktur og flot blance. Lang eftersmag.
Vinen har stor dybde og intensitet og egner sig til kødretter med kragtig smag. Okse eller lammekød med intens sauce eller stegt på grill. Er også velegnet til klassisk, dansk julemad - særligt and.
Producent | Finca Villacreces, Ribera del Duero |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Tempranillo |
Anmeldelser badgets | The wine advocate - 92 P. |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 15° |
Servering til | 17° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Lam, Oksekød |
De ejer en række topejendomme i Ribera, Rioja, Rueda og Toro. Finca Villacreces købte gruppen i 2004. Ejendommens marker ligger op til Vega Sicilias. Druerne fra ejendommen har tidliger været brugt af både Vega Sicilia og Peter Sisseck til Flor de Pingus.
Finca Villacreces, Ribera del Duero
De ejer en række topejendomme i Ribera, Rioja, Rueda og Toro. Finca Villacreces købte gruppen i 2004. Ejendommens marker ligger op til Vega Sicilias. Druerne fra ejendommen har tidliger været brugt af både Vega Sicilia og Peter Sisseck til Flor de Pingus.


The 2019 Pruno has some unusual aromas reminiscent of pine needles, balsamic and faintly herbal with moderate alcohol (they harvested early in this warm year) and with very good balance and harmony. The aromas and flavors are pure and defined, and it's tasty, easy to drink and has very fine tannins. Among the finest Pruno of recent times. - Luis Gutiérrez



Giv den ilt – smagt over to dage, markant bedre på andendagen. Velstruktureret, mineralsk med bund i frugten og markant, men ikke aggressive tanniner, der møder kødet flot. Helstøbt sag med sund frugt. - Niels Lillelund (test af vine til vildt)


Glimrende spansk grillvin, som både matcher okse, lam og svin. Spicy og ymeragtig i duften med noter af brombær, boysenbær og mørke blommer tilsmagt lidt stødt peber og nellike. Smagen har et touch af vanilje, men ikke overdrevet på nogen måde. Stram, mørk bærfrugt og nuancer af chokolade giver god dybde i vinen. Javist, er det en ung ribera, men modsat tidligere unge udgaver af Pruno er den faktisk ganske tilnærmelig. Udover nævnte kødtyper ville en gang grillet kanin heller ikke være af vejen som ledsager. Det spiser man nemlig på de kanter, hvor vinen kommer fra.



Seriøs vin til pengene; frugten dyb og fuldmoden, men samtidig rank og grøntkrydret. Et fascinerende miks, der giver spændstighed og nerve. Masser af kølig frugtsyre, og tanninerne er let viltre, men helheden forbavsende elegant. Giv den mere tid. - Morten Bundgaard

Always a good value in Ribera and cropped from a fresher year, the 2016 Pruno has notes of licorice, dark berries and even some fresher red fruit. It has abundant, fine-grained tannins that require powerful food. - Luis Gutierrez


Always a good value in Ribera and cropped from a fresher year, the 2016 Pruno has notes of licorice, dark berries and even some fresher red fruit. It has abundant, fine-grained tannins that require powerful food. - Luis Gutierrez



Super fyldig Ribera del Duero fra Vega Sicilia nabo. Animalske toner i næsen og voluminøs mund med godt tanninbid og markant vaniljepræg og subtile toner af peber, kakao og lakrids i den lange intensive eftersmag. Lækker sag.


The just-bottled 2015 Pruno is a young, fruit-driven and straightforward blend of Tempranillo and Cabernet Sauvignon from young and older vines in their 63-hectare organically-farmed estate, located around the winery by the river Duero. 2015 was a very warm year and the wine is ripe without excess, juicy and tasty, with a minty and chocolate touch perhaps from the one year it spent in oak barrels. No less than 395,000 bottles and 2,015 magnums were produced in 2015, so this should be readily available, and as always represents a good value in Ribera del Duero. - Luis Gutiérrez


Først barsk, tør, bidsk og pågående, men med 10-12 timers tålmodighed bliver den blank, fattet, afklaret og venlig og får flere og flere fine nauncer med modne blommer. Så den begynder bidsk, men ender som en dejlig, tør og potent madvin. - Henrik Oldenburg
En stor og flot rødvin, der i smagen rummer en hel krydderihylde. Den er koncentreret og har noter af lakrids i eftersmagen. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før servering. Vinen kan drikkes nu, men kan også gemmes i rigtig mange år.
I’ve loved this wine in the past and the 2013, a blend of 90% Tempranillo and 10% Cabernet Sauvignon aged 12 months in French oak, is stunning, simply over-delivering in so many different ways. This wine, which offers up copious quantities, of blueberry, black raspberry and black currant fruit, licorice, graphite and meaty notes, offers fabulous aromatics, medium to full-bodied mouthfeel, beautiful, pure texture and a long, heady finish with subtle oak. What’s amazing is the French oak is all two-year-old, super-expensive Darnajou barrels. - Robert Parker


Pruno er lillebror i porteføljen. Vingårdens topvin bærer samme navn, Finca Villacreces, men det er Pruno, som tager kegler. Efter mine smagsbegreber er det ikke bare et bedre køb, men også en bedre vin. Balancen er linedanseragtig. Mælkesyrepræget og frisk ren næse med jordbærduft, kakao og den typisk grenede tannin, vi finder i tempranillo fra det vindhærgede højtliggende Ribera del Duero med syr som i en rød grap. Enkel, ligefrem og frugtig, slank ribera med særdeles præsent tannin, og den er moden, men teagtig. Storebroderen fremstår mere pumpet og poleret, også en fin vin, men den har slet ikke Prunos cancan og flamenco

