Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Pinot Noir Pucalán Arenaria, Clos des Fous

Anmeldelser

100 % Pinot Noir fra en 4 ha stor mark i Aconcagua Costa, der ligger blot 7 km fra Stillehavet. Marken er anlagt af Pedro Parra i 2007 med topkloner af Pinot Noir fra Gevrey-Chambertin og Vosne-Romanée plantet med meget stor beplantningstæthed (10.000 planter/ha). Den høje beplantningestæthed giver større konkurrence mellem planterne og får dem til at søge dybere med rødderne. Dette er helt efter Parras filosofi, da han mener, det er i dybden, vinene henter energi og mineralitet. De fire ha er beplantet i ti forskellige plots og egentlig har tanken været at man kunne lave ti forskellige vine fra marken.

Intens duft af røde bær med strejf af bærlikør og muld. Kraftig smag for en Pinot Noir, men flot balanceret og meget elegant.

Velegnet til retter med fuglevildt, med kalv eller med oksekød.

Specifikationer
Producent Clos des Fous, Chile
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Lagring Små fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2032
Alkohol 14,5%
Velegnet til Flyvende vildt

Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. Med en Ph.D i terroir fra Institute Agronomique Nationale i Paris er han den eneste terroir-specialist, der arbejder uden for Frankrig, og han har haft en enorm indflydelse på kvalitetsudviklingen i Ch...

Producenten

Clos des Fous, Chile

Clos des Fous er et resultat af fire venners vision om noget helt nyt fra Chile. Med Pedro Parra i spidsen - Chilensk vins pt. mest indflydelsesrige person - udforskes nye og mere ekstreme terroirs, der gør op med Chilensk vins image som forudsigeligt, upersonligt og kedeligt.

Den nye vinmarksguru i Chile Pedro Parra kaldes ofte "Dr. Terroir" - et navn, han dog selv frabeder sig. M...

Læs mere