Oloroso lavet på Palomino - tappet fra udvalgte botas, hvor gennemsnitsalderen på vinen er mindst 12 år, fra Garcia Jarana - en lille Almacenista i det centrale Jerez. Oloroso er den mørkeste, tørre sherrytype lavet af de mest robuste basisvine der bliver forstærket til 19% og derefter lagret oxidativt på fad. Oloroso er for de lokale i Jerez den ultimative sherry-type, mens den måske ikke ses så meget på eksportmarkederne.
Kraftig og intens med kraftige aromaer af nødder, karamel og saft fra appelsinskal. Knastør og fyldig med en nærmest uendelig eftersmag.
Oloroso er fantastisk til kraftig mad med meget smag - gryderetter med oksekød eller vildt, grillet kød, vildtconsommé, meget moden Manchego (eller andre faste oste), meget gammel Bellota-skinke.
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...