



Morgon Côte du Py, Chateau Grange Cochard
Flot vin fra Morgons uden sammenligning bedste mark - Côte du Py - en gammel vulkan, hvis millioner af år gamle aflejringer har skabt en helt unik jordbund, der med sin blå farve skiller sig ud fra den omliggende jordbund, der nærmest er pink. Lavet på ren Gamay fra gamle stokke med en alder på mellem 40 og 70 år. Lagret 11 måneder på barriques.
Meget intens duft domineret af kirsebær, mandel og et let røget element. Smagen har også stor intensitet, masser af frisk frugtighed og et diskret tanninbid. Lang eftersmag.
Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød. Prøv dem også til paté og terrine.
Producent | Chateau Grange Cochard, Morgon |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Gamay |
Appellation/underområde | Morgon |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam |
Château Grange Cochard er et rigtig fint lille slot i Morgon. Hovedbygningen er fra 1759, men historien går meget længere tilbage, idet slottet ligger lige ved den romervej, der gik fra Middelhavet til Paris. Der har været dyrket vin på stedet i ovr 2000 år. Ejendommens 8,5 ha vinmarker med meget gamle stokke ligger i umiddelbar nærhed af bygningerne og repræsenterer nogle af appellationens bedste marker; først og fremmest Côte de Py
Ejendommen blev i 2008 overtaget af det engelske par Sarah og James Wilding, der har lagt mange penge og meget energi i renovere bygninger og i at b...
Chateau Grange Cochard, Morgon
Château Grange Cochard er et rigtig fint lille slot i Morgon. Hovedbygningen er fra 1759, men historien går meget længere tilbage, idet slottet ligger lige ved den romervej, der gik fra Middelhavet til Paris. Der har været dyrket vin på stedet i ovr 2000 år. Ejendommens 8,5 ha vinmarker med meget gamle stokke ligger i umiddelbar nærhed af bygningerne og repræsenterer nogle af appellationens ...

Raffineret vin fra en af Beaujolais’ bedste terroirs. Den smager fantastisk lige nu, men kan gemmes. Kernesund, mineralsk og lækkert røget frugt. Fuld af kirsebær, mandelessens, mint, skifferrøg og fadkrydderi. Stor renhed og nerve her. Intensitet uden tyngde. - Morten Bundgaard


The 2018 Morgon “Côte du Py” from Sarah and James Wilding’s Grange Cochard is a lovely wine in the making, coming in at fourteen percent octane and delivering a deep and sappy nose of cassis, black cherries, espresso, bonfire, grilled gamebird, dark soil tones and a topnote of currant leaf. On the palate the wine is deep, ripe, full-bodied and powerful in personality, with a rock solid core of fruit, superb soil signature, firm tannins and great length and grip on the nascently complex, tangy and broad-shouldered finish. This is vibrant and precise, despite plenty of muscle, and should age brilliantly.



The 2017 Morgon Côte du Py unfurls in the glass with aromas of blackberries, raspberries and rose petals that are lent a very delicate patina by the wine's élevage in recently used barrels. On the palate, it's medium to full-bodied, layered and structured, with excellent concentration and a tight-knit core, concluding with a penetrating finish. This has shut down after bottling and will really reward a couple of years in the cellar. - William Kelley


Når en fadøl i Nyhavn koster 60 kr. eller mere, hvordan kan man så få en vin fra dette fremragende terroir for kun 145 kr.? Det er mærkeligt, men det må man benytte sig af, den er ung, stram, kræver megen ilt, men den er kalket, levende frugt, masser af bær, køb, drik, køb, drik – for resten, den holder nemt 10 år i en ordentlig kælder.
Aromas of cherries, pomegranate and dried flowers mingle with subtle soil tones in a complex bouquet, introducing the 2016 Morgon Côte du Py, a medium to full-bodied, velvety wine with a deep, multidimensional mid-palate, considerable concentration and tangy balancing acids, concluding with a long finish. This is a terrific Côte du Py from James and Sarah Wilding, and it is well worth seeking out.



The 2015 Morgon Côte du Py is superb, revealing a lavish and beautifully pure bouquet in which aromas of ripe black cherries and dried flowers mingle with subtle notions of licorice and rich soil. On the palate, it's medium to full-bodied, velvety and textural, with a layered core, incredibly fine tannin and a succulent, precise finish. One senses the ripeness of the vintage, but there isn't a trace of sur maturité in this wonderfully complete, harmonious Morgon. Enjoy it over the next decade or more. - William Kelley


60-year-old vines. Partially destemmed. Fermentation lasted 15 days. Aged in oak barrels for 15 months. Mid to deep crimson. More sweet-fruited on the nose than the Charmes. A touch peppery and finely fragrant, even with a slight meaty note. Chewy, deep and satisfying - for the long term. Good Value. - Julia Harding


Lurid ruby. Powerful, spice-accented red and blue fruit aromas are complemented by hints of candied flowers and incense. Broad, pliant and appealingly sweet, offering palate-staining boysenberry and cherry compote flavors given lift and focus by a spine of smoky minerals. In an ample but energetic style, showing impressive finishing thrust, sneaky tannins and lingering sweetness. - Josh Raynolds

