Lavet på 100 % Nebbiolo fra marker med sandet jordbund, der er med til at give aromatiske og relativt letdrikkelige vine. Markerne ligger godt 300 moh og har sydlige eksponering. Macereret med skaller 5-7 dage og modnet 8 måneder på brugte barriques, der ikke giver nogen fadaromaer fra sig.
Smuk, lys farve. Herlig duft af hindbær, jordbær, mandel, roser og urter. Lækker og let vin med kølig, rød frugt, frisk syre og blidt tanninbid - elegant og let, men meget autentisk Nebbiolo.
Velegnet til retter med lam eller fuglevildt, men passer godt til de fleste typer kødretter. Oplagt til italienske klassikere som pasta, risotto, carne cruda og lignende.
Specifikationer
Producent
Giovanni Almondo, Roero
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Appellation/underområde
Roero
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Flyvende vildt, Lam, Oksekød
Anbefalinger
Bichel klassiker
Preorder
Nej
"Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here" Robert Parker i The Wine Advocate
Familien Almondo har haft deres rødder i Montà i hjertet af de bedste Arneismarker i over 600 år. Historisk har vin været en af mange afgrøder hos Almondo, men i 1980 satser Domenico Almondo på produktion af vine af højeste kvalitet og på at sælge dem under egen etiket i stedet for at sælge dem i bulk.
Det viste sig at være en succes; husets top-Arneis Bricco ...
"Giovanni Almondo is a reference-point producer for Arneis, Barbera and Roero. I am amazed this producer isn’t better known considering the high quality of the wines here" Robert Parker i The Wine Advocate
Familien Almondo har haft deres rødder i Montà i hjertet af de bedste Arneismarker i over 600 år. Historisk har vin været en af mange afgrøder hos Almondo, men i 1980 sa...