Lavet på ren Nebbiolo fra marken Ronchi i Barbaresco - østlig eksponering og ca 200 moh. Macereret 15-20 dage - naturlig gæring og naturlig malo. Lagret et år på cementtank.
Saftig og luftig med aroma af kirsebær, rose og et strejf menthol. Lækker og elegant med en lang frugtsmag domineret af røde bær og elegante tanniner.
Til pasta, risotto, antipasti, kylling og osteretter.
Specifikationer
Producent
Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Appellation/underområde
Barbaresco
Gemmepotentiale
5-8 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Gris
Preorder
Nej
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...