Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Gigondas Clos Derriere Vieille, Santa Duc

Fra 425,00 kr
Anmeldelser

Nyhed fra Santa Duc. Enkeltmarksvin lavet på 80 % Grenache, 10 % Syrah og 10 % Mourvèdre fra træomkranset mark, hvor druerne får en langsom modning pga skygge om formiddagen og sol eftermiddag/aften. Høstet i hånden, gæret naturligt og modnet 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta.

Tæt frugtig næse domineret af meget modne hindbær og brombær med fine florale og animalske noter. Fyldig smag med masser af frugtighed holdt i ave af kølig herbalitet og frisk syre. Lang eftersmag.

Ung vin, der passer perfekt til lammekølle provencale, men som også klæder oksekød, kraftige retter med svinekød og løbende vildt. Serveres lidt til den kølige side, så bevarer den mest mulig friskhed (ca 15 ºC).

Specifikationer
Producent Domaine Santa Duc, Gigondas
Vintype Rødvin
Druesort Grenache, Mourvèdre, Syrah
Anmeldelser badgets Vinous - 95 P.
Appellation/underområde Gigondas
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2019
Gemmepotentiale til 2027
Alkohol 14,5%
Velegnet til Gris, Lam

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og mark...

Producenten

Domaine Santa Duc, Gigondas

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i...

Læs mere