

Toro Flor de Vetus, Bodegas Vetus
Lavet på 100 % Tinta del Toro - den lokale klon af Tempranillo. Lagret 9 måneder på fad - 50 % amerikansk eg og 50 % fransk eg. Halvdelen af fadene er nye mens den anden halvdel er et år gamle.
Dyb, sortrød farve og en frisk og sund bærpræget aroma med let vaniliepræg. Fin intensitet og koncentration i frugten med forfriskende syre, modne tanniner og en lang eftersmag.
Den meget intense smag gør vinen velegnet til kødretter med meget smag. Det let sødlige fadpræg og den fine frugtkoncentration understøtter både smagskoncentrationen i braisserede retter og det let røgede element i grillet/stegt kød. Serveres ved 14-16 grader og kan med fordel dekanteres.
Producent | Bodegas Vetus, Toro og Rueda |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Tempranillo |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 15° |
Gemmepotentiale fra | 2019 |
Gemmepotentiale til | 2028 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Lam |
Toro ligger på den spanske højslette med marker i 600-750 meters højde over havet. Området har mange solskinstimer, meget lidt nedbør, varme somre og kolde vintre og store temperaturforskelle mellem dag og nat.
Den meget sandede jordbund betyder, at Phylloxera-lusen flere steder ikke kan leve, og der er derfor en del marker i området, hvor vinstokkene er upodede.
Vinene fra området var kendte tilbage i middelalderen og har for nylig fået ny opmærksomhed efter at vigtige producenter i Rioja, Ribera del Duero og endda Bordeaux har fået øjnene op for områdets kvalitetspo...
Bodegas Vetus, Toro og Rueda
Toro ligger på den spanske højslette med marker i 600-750 meters højde over havet. Området har mange solskinstimer, meget lidt nedbør, varme somre og kolde vintre og store temperaturforskelle mellem dag og nat.
Den meget sandede jordbund betyder, at Phylloxera-lusen flere steder ikke kan leve, og der er derfor en del marker i området, hvor vinstokkene er upodede.
Vinene f...

The organic entry-level 2018 Flor de Vetus is Tinta de Toro from vines around the winery next to VIllabuena del Puente planted in 1999 and certified organic in 2018. It fermented in stainless steel and matured in oak barrels for 11 months. It has contained ripeness and moderate alcohol and acidity, reflecting a cooler year with a long and slow ripening of the grapes. It's sleek, polished and very balanced, with unusual elegance for the region. - Luis Gutierrez


The entry-level red 2017 Flor de Vetus comes from the vines around the winery, mostly Tempranillo with a little Garnacha. It fermented in stainless steel and matured in oak barrels for nine months. It's easy to see the more rustic and earthier character of Toro if tasted next to their wines from Ribera del Duero (Finca Villacreces). The fruit is darker and there is more tannin, but there is good freshness and balance too, and it finishes very tasty, with an almost salty twist. I'd say this is a triumph over the conditions of the year, even if it was not as challenging in Toro as it was in Ribera. - Luis Gutierrez





Intens duft af brombær, kirsebær og lidt skovbund. Elegant og fyldig frugt i smagen med sorte oliven og kirsebær. En delikat og diskret sødme, som er i perfekt balance med syren, hvilket er et must til en krævende ret. - Mads Jordansen


