

Erpacrife Nebbiolo Brut Zero
Vinen laves blot i 1500 eksemplarer årligt af vores Barolo producent Federico Scarzello og 3 studiekammerater. De arbejder med at forlænge lagringprocessen, så vinen får 5 års gærkontakt - resultaterne er dybt fascinerende.
Unik mousserende vin lavet Nebbiolo - et fascinerende kryds mellem Champagne og Barolo. Lavet på Nebbiolo fra det kølige Alta Langhe og produceret som årgangs Champagne med godt 3 års gærkontakt.
Fascinerende lidt rustik næse med tydelig nebbiolo karakter, skovjordbær og roser. Elegant med et lille svip Nebbiolo tannin. Meget flot til et bredt spekter af antipasti, carpaccio med gammel parmesan, elegant fuglevildt, lyst kød m. svampe mm.. Kan med fordel gemmes i flere år.
Producent | Scarzello, Barolo |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Nebbiolo |
Appellation/underområde | Barolo |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2021 |
Gemmepotentiale til | 2029 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år ...
Scarzello, Barolo
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Federico overtog tøjlerne i...

Pale pinky apricot colour. Delicate but full of light plum fruit. Fine mousse, a very slight grip that adds to the long, fresh finish. Slightly chalky on the finish. Refreshing and sustained and very youthful. - Julia Harding

