Lavet på et blend af Jaen (Mencia), Baga, Tinta Amarela (Trincadeira) og ca 20 andre sorter fra 50-100 gamle vinstokke fra en mark beliggende 450 moh med granit-jordbund. Dyrket økologisk, høstet i hånden og vinificeret med naturlig gæring i åbne kar og modnet på brugte fade af forskellig størrelse og ståltank i 18 måneder. Kun tilsat en smule svovl ved flaskning.
Hindbær, grafit og fyrrenål i duften. Smagen er saftig med fine tanniner, solid syre og en hel del mineralitet.
Til rødt kød - stegt eller på grill. Gerne med middelhavselementer som tomat, hvidløg, timian, rosmarin osv.
Specifikationer
Producent
Antonio Madeira, Dão
Vintype
Rødvin
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Under phylloxera-krisen hvor der stort set ikke kunne laves vin i Frankrig blev Dão i Paris kaldt for sydens Bourgogne, fordi man i Dão netop kunne finde vine med den elegance, mineralitet og stærke karakter, som man finder i Bourgogne. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i område...
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Under phylloxera-krisen hvor der stort set ikke kunne laves vin i Frankrig blev Dão i Paris kaldt for sydens Bourgogne, fordi man i Dão netop kunne finde vine med den elegance, mineralitet og stærke karakter, som man finder i Bourgogne. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, ha...
Sikke en puristisk, isnende klar og kompromisløs frugt, der kommer ud af dette field blend. Uhyre skarptsleben og usminket, sart underspillet, fersk og grafittet. Floral elegant såvel som dyb frugtig med pebrede boyse...
Sikke en puristisk, isnende klar og kompromisløs frugt, der kommer ud af dette field blend. Uhyre skarptsleben og usminket, sart underspillet, fersk og grafittet. Floral elegant såvel som dyb frugtig med pebrede boysenbær, indkogt granatæblesaft, blyantspids og harpiks. Stilen er næsten knibsk og underspillet, men her er nerve og definition, høj syre og markant, men finkornet tannin. Og det distinkte salte bid følger trop i eftersmagen, som synes at gennemsyre Madeiras vine.
92 p. og 5 stjerner JP (årgang 2016)
Sikke en puristisk, isnende klar og kompromisløs frugt, der kommer ud af dette field blend. Uhyre skarptsleben og usminket, sart underspillet, fersk og grafittet. Floral elegant såvel som dyb frugtig med pebrede boyse...
Sikke en puristisk, isnende klar og kompromisløs frugt, der kommer ud af dette field blend. Uhyre skarptsleben og usminket, sart underspillet, fersk og grafittet. Floral elegant såvel som dyb frugtig med pebrede boysenbær, indkogt granatæblesaft, blyantspids og harpiks. Stilen er næsten knibsk og underspillet, men her er nerve og definition, høj syre og markant, men finkornet tannin. Og det distinkte salte bid følger trop i eftersmagen, som synes at gennemsyre Madeiras vine.
94 p. Wine Anorak
Vines 50-100 years old. Supple and fresh with a bit of sappiness and some sanguine quality. Raspberry fruit with some crunchy tannins. Really nice structure and acidity here with great intensity and elegance.
94 p. Wine Anorak (årgang 2016)
Vines 50-100 years old. Supple and fresh with a bit of sappiness and some sanguine quality. Raspberry fruit with some crunchy tannins. Really nice structure and acidity here with great intensity and elegance.