



Dão Tinto Colheita, Antonio Madeira
Fra højt beliggende marker med granit i jordbunden. Overvejende lavet på Alfrochiero og Touriga Nacional, men der er også en del andre lokale sorter, der vinificeres som field blend. Høstet i hånden, gæret naturligt i åbne kar og modnet på brugte fade af fransk eg samt stål.
Flot, dyb farve og aroma af brombær, kirsebær og jordbær. Saftig og læskende med afsluttende tør mineralitet.
Drikkes let afkølet til fjerkræ, gris eller lam - gerne fra grill.
Producent | Antonio Madeira, Dão |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Alfrocheiro |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 15° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...
Antonio Madeira, Dão
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...
