


Dão Branco Colheita, Antonio Madeira
Blend af en mængde forskellige lokale druesorter fra vinstokke med en gennemsnitsalder på ca 50 år. Der er omkring 20 forskellige sorter, hvoraf ca 75 % udgøres af Siria, Fernao Pires, Bical, Arinto og Cerceal. Alle sorter er vinificeret sammen naturlig med spontan gæring og minimal intervention. Fuld malo og ingen filtrering. Modnet ½ på brugte fade og ½ på ståltank. Druerne er indkøbt men fra dyrkere, der ikke bruger sprøjtemidler af nogen art.
Frisk duft af citrus, æble og grønne oliven. Relativt fyldig i munden med, ren og præcis med en del mineralitet. Saftig og lækker!
Fremragende madvin - perfekt til fisk og skaldyr; klarer intens sauce. Flot til kylling eller komælksoste også!
Producent | Antonio Madeira, Dão |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Arinto, Bical, Cerceal, Fernão Pires, Siria |
Appellation/underområde | Serra do Estrela |
Lagring | Stål |
Servering fra | 9° |
Servering til | 11° |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt udstyr og lave hygiejniske standarder, så vinkvaliteten var generelt lav. Området er med få undtagelser aldrig rigtig kommet sig over denne periode. Et mangeårigt ry for at lave i bedste fald ligegyl...
Antonio Madeira, Dão
Dão er en klassisk vinregion i Portugal med et enormt kvalitetspotentiale. Beliggende lige syd for Douro-regionen og lukket inde bag bjergkæder af granit, har regionen varme somre og våde vintre. Jordbunden er granitholdig og veldrænet.
I det meste af anden halvdel af det 20. århundrede havde 10 kooperativer monopol på al handel med druer i området. Disse kooperativer havde dårligt...

Krævende særegen hvidvin lavet på et field blend med hen imod en snes forskellige sorter fra 50 år gamle stokke i granitholdig jord. Den har brug for masser af luft for at åbne sig. Distinkt mineralsk og salt næse, underspillet og stram med bagt æble og flygtige citrusnoter. Den er slank, præcis og syredrevet med et næsten dystert salt greb i munden. Virkelig en insisterende og udfordrende vin, der hvisker og kommunikerer i koder, så man skal lytte efter for at fange pointen. Herligt ærlig og umaskeret vin.