


Crozes-Hermitage les Croix, Domaine les Bruyeres
"a potentially monumental vintage that produced wines of distinct ripeness as well as energy, with wonderfully detailed fruit and harmonious tannins." Vinous
Topvin fra Crozes-Hermitage lavet på 100 % Syrah fra gamle vinstokke med en alder på over 60 år. Høstet og sorteret i hånden. Vinificeret med fuld afstilkning og uden tilsætning af gær. Den færdige vin har lagret 12 måneder på brugte barriques.
Mørk frugt og sort peber med et hint af lakrids i næsen - fyldig frugt i smagen med en forsfriskende syre og et fast tanninbid. Lang eftersmag, der toner ud i søde krydderier, viol og lakrids.
Velegnet til fyldigere kødretter med tæt sauce. Kan med fordel gemmes nogle år hvor den vil udvikle animalske noter, der går godt til vildtretter og kroghængt oksekød.
Producent | Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Gemmepotentiale | 10-15 år fra høståret |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Preorder | Nej |
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket af Syrah, men der dyrkes også Marsanne og Roussanne til hvid Crozes samt en smule Viognier og Merlot, der bruges til IGP-vin.
Det meste markarbejde laves i hånden, og ved høsten foretages de...
Domaine les Bruyeres - David Reynaud, Crozes-Hermitage
David Reynaud på Domaine les Bruyères er en biodynamisk topproducent i Crozes-Hermitage. Familien solgte tidligere frugten til cooperativet i Tain, men siden 2001 har David selv markedsført vinene.
Ejendommen består af 15,5 ha i Crozes-Hermitage og 4,5 ha i bakkerne uden for appellationen. Derudover driver de 8 ha, der ejes af en barndomsven. Det meste af vinmarksarealet er dækket ...


Økologisk og biodynamisk og i øvrigt lavet efter alle kunstens regler. Denne crozes hermitage er på et niveau, som ligger langt over de crozes’er, der ellers tilbydes. Bevares, flere er ganske glimrende, men denne overstråler dem alle med sin varme og dybe duft og indbydende aromaer af brombær og syrlige blåbær, oliven, røget flæsk og madagaskarpeber. I munden er den saftig og syredrevet med læssevis af mørk, moden frugt, noter af kafferisteri og kødsaft. Dette er indbegrebet af Nordrhône på flaske. Forkæl dig selv med en flaske, og kast nogle frilandskoteletter eller en côte de boeuf på grillen.


Les Croix er et niveau op fra Reynauds almindelige crozes. Der er tale om en særlig selektion af husets bedste parceller med kalkholdig jord beplantet med fra 60 år gamle stokke. Vinen har tilbragt 12 måneder på brugte barriques, og det er fremragende vin. Frugten synger, ingen mislyde. Fuld af læder, oliven, tigerbalsam, skovbund, røg, vilde krydderurter og sødmefulde mørke bær rundt om det hele. Velstruktureret og livlig i munden, trykker alle de rigtige steder. Harmonisk, let salt eftersmag med en pæn portion velproportioneret tannin, der holder finalen fast og udstrakt. Velskabt, overbevisende, biodynamisk dyrket.
The 2016 Crozes Hermitage les Croix comes from 60-year-old vines and matured a year in oak before spending its next six months in tank. It's herbal and complex, with intriguing notes of green olives and raspberries that blend seamlessly into a medium to full-bodied wine that's simultaneously silky and mouthwatering on the finish. It should drink well through 2025. - Joe Czerwinski


Osende åben. Lækker løftet burgundisk næse med underskov (stilkene er formentligt med her), fermenteret kød, kærnemælk, lakrids og lækkert behersket fad (kun gamle tønder) som bidrager med chokoladenote. Lækker cremet, afrundet mund. Perfekt at drikke nu! Biodynamisk. - Søren Frank


Brilliant purple. Ripe black raspberry, cherry cola and incense aromas are complicated by a building spicy nuance. Silky and seamless on the palate, offering deeply concentrated red and dark berry and candied violet flavors that gain power and liveliness with air. The floral element carries emphatically through the strikingly long finish, which features supple tannins and a hint of spicecake. - Josh Raynolds


Selv i den svage årgang 2014 lod det sig gøre at lave forrygende vin i det nordlige Rhône. I hvert fald når man hedder David Reynaud og har en passion for at skabe stor vin på syrah-druen. I denne crozes-hermitage præsenteres vi for alt det, elskere af Nordrhône-vinene sukker efter: I duften mørke bær, spegepølse og røget flæsk, lidt tjære og enebær. I smagen lag på lag af peber og røg, blåbær, brombær og kølig eukalyptus.

