

Crozes-Hermitage Equinoxe. Domaine des Lises
Lavet på ren Syrah fra økologisk dyrkede vinmarker i Pont de l'Isere i Crozes-Hermitage. Det er ikke marker Maxime Graillot selv ejer og vinen er ikke certificeret økologisk. I modsætning til vinene fra Domaine Alain Graillot bruger Maxime fuld eller næsten fuld afstilkning på vinene fra Domaine des Lises/Equis. Delvis maceration carbonique - ingen tilsætning af gær - gæret og modnet på cement og store, brugte fade.
Explosiv frugtighed i duften - extrem ren og saftig brombær og blåbær. Saftig, kølig og lækker - meget drikkevenlig.
Vin til lettere kødretter, til kylling og til smagfulde grøntsagsretter. Perfekt vin til fester - god til buffet og glade gæster!
Producent | Domaine des Lises, Crozes-Hermitage |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Syrah |
Appellation/underområde | Crozes-Hermitage |
Gemmepotentiale | 5-8 år fra høståret |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam |
Preorder | Nej |
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Maxime er søn af den nu afdøde Alain Graillot. Alain Graillot var en af de mest berømte vinproducenter i Crozes-Hermitage og nok den første til at vise at man virkelig kan lave stor vin i den ellers relativt ydmyge appellati...
Domaine des Lises, Crozes-Hermitage
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Maxime er søn af den nu ...

100% destemmed, 9 day maceration, infusion approach. Aged in large oak. Enticing peppery edge to the sweet blackberries and black cherries. There’s some meatiness and intensity here with a spicy edge to the sweet fruit. Brooding and complex with a nice spicy, vivid edge. But overall, this is about drinkability. - Jamie Goode


Afstilkede druer, men gjort skånsomt så mængden af hele druer er stor. Intracellulær gæring og frugtfremmende og gæret og lagret i beton og store foudres. Ligefrem, frugtpræget fuld af brombær fra skovens vilde planter, IKKE havens utornede planter. Tørrede blomster, rosenpeber og tørret viol. Herlig og indtagende, frisk. Utroligt juicy, jeg elsker den. Prikker endda en lille smule på tungen af kulsyre, men har dybde til seriøsitet. Pågående urtekrydret og røgelsesdæmpet frugtighed. Det er nærmest som om den er spændt som flitsbue i munden, syre, bitterhed, mild tannin, men eksplosiv, højt niveau af potentiel energi i den fysiske verden. Fremragende, sublim, ikke mindst til prisen.


