Hvid Crozes-Hermitage lavet på 70% Marsanne og 30% Roussanne fra en lille parcel hvor planterne er mere end 40 år gamle. Høstet i hånden og gæret naturligt. Modnet delvist på brugte Bourgognefade fra topproducenter og rustfrit stål.
Duft af fersken, honningmelon og med et strejf af tropisk frugt. Fyldig i smagen trods en relativt lav alkohol. Lang og mineralsk afslutning.
Bredt anvendelig madvin til kylling, grøntsager, fisk og skaldyr. Vinen har bare medium syre så den skal ikke bruges sammen med meget citronsaft eller syrlig vinaigrette.
Specifikationer
Producent
Domaine des Lises, Crozes-Hermitage
Vintype
Hvidvin
Druesort
Marsanne, Roussanne
Appellation/underområde
Crozes-Hermitage
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.
Maxime er søn af den nu afdøde Alain Graillot. Alain Graillot var en af de mest berømte vinproducenter i Crozes-Hermitage og nok den første til at vise at man virkelig kan lave stor vin i den ellers relativt ydmyge appellati...
Domaine des Lises er grundlagt i 2003 da Maxime Graillot køber noget vinmark i Crozes-Hermitage. Jorden var indtil da blevet dyrket efter alle kemiske forskrifter, så det tog bl.a. noget tid før han rigtigt kunne arbejde med jorden, da rødderne var ret overfladiske. Økologisk dyrkning har med tiden fået rettet op på det og druematerialet er i dag fremragende.