Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Cotes du Jura Vin Jaune, Florent Rouve

Lavet på 100 % Savagnin fra Jura og lagret på brugte 228-liters fade i 6 år og 3 måneder under voile (slør) - en film af gærceller, der lægger sig oven på vinen og beskytter den mod oxidation. Nogenlunde det samme som sker i Sherry for typerne Fino, Manzanilla og Amontillado. Lagringen sker i lokaler med flukturerende temperaturer hvilket påvirker udviklingen af gærfilmen.

Vinen er flasket i en traditionel 62 cl. clavelin - efter sigende fordi 62 cl. er det der er tilbage af en liter efter 6 års lagring.

Dyb næse med elementer af nødder, citrusskal og krydderier. Stor intensitet i smagen - kan minde om fino-sherry, men med mere syre. Udvikler karrylignende noter med alderen og kan gemmes i minimum 25 år fra høståret.

Et klassisk match til Vin Jaune er Poulet de Bresse tilberedt i Vin Jaune og smagt til med fløde. 
Perfekt til Comté-ost og andre smagfulde komælksoste.

Specifikationer
Producent Jean Rijckaert, Jura
Vintype Hvidvin
Druesort Savagnin
Appellation/underområde Côte de Jura
Lagring Små fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 15%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost

Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...

Producenten

Jean Rijckaert, Jura

Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.

Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...

Læs mere