Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chateauneuf-du-Pape, Pierre André

Anmeldelser

Enestående, kompleks biodynamisk Chateauneuf-du-Pape. Lavet på Grenache blandet med Syrah og Mourvedre samt en lille smule Cinsault, Muscardin, Counoise, Picpoul og Vaccarese. Lagret på cementtanke, der er lavet uden glasering. Meget gamle (selection massale) stokke med en gennemsnitsalder 70 år - nogle af stokkene er præ-phylloxera og nærmer sig 150 år. Markerne er hovedsageligt Les Bedines, la Gardiole og L'etang samt små parceller i Saint Georges, Rayas og Saumade. De meget gamle stokke giver lavt udbytte, der bidrager til kompleksiteten og koncentrationen i vinen.

Druerne dyrkes biodynamisk og vinen fremstilles så naturligt som muligt; ingen afstilkning og ingen gærtilsætning - minimal svovling. Naturvin på første klasse.

Intens og koncentreret næse af kirsch, blommer, sød lakrids, røg og krydderurter. Meget intens smag med fyldig frugtighed balanceret af en meget elegant kølighed i frugten. Lang, lang eftersmag.

Vinen har den fine balance mellem intensitet og elegance, der gør, at den klarer stort set alt mad. Lige som vinen må maden dog godt have karakter; særlig god til kraftige kødretter - okse på grill, braisseret kød, lammekølle med masser af hvidløg, retter med kraftig sauce. Perfekt vin til en juleand med klassisk tilbehør.
Specifikationer
Producent Domaine Pierre André, Chateauneuf-du-Pape
Vintype Rødvin
Druesort Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Appellation/underområde Châteauneuf-du-Pape
Lagring Cement
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2032
Alkohol 14,5%
Velegnet til Lam
Anbefalinger Bichel klassiker

Mødte Jacqueline André på den store økologiske messe i Montpellier og faldt straks for de rene, autentiske, biodynamiske vine. Familien André har været økologiske og biodynamiske lang tid før der gik mode i den slags. Certifceret økologisk 1980 og biodynamisk siden 1992, som den første i Chateauneuf. Jacqueline André har hævet niveaut yderligere, så Domaine Pierre André idag laver en top Chateauneuf til en meget rimelig pris.

Domainet råder over enormt gamle vinstokke, gennemsnitsalderen er over 65 år og enkelte parceller har helt op 130 år gamle vinstokke. Den røde er overvejend...

Producenten

Domaine Pierre André, Chateauneuf-du-Pape

Mødte Jacqueline André på den store økologiske messe i Montpellier og faldt straks for de rene, autentiske, biodynamiske vine. Familien André har været økologiske og biodynamiske lang tid før der gik mode i den slags. Certifceret økologisk 1980 og biodynamisk siden 1992, som den første i Chateauneuf. Jacqueline André har hævet niveaut yderligere, så Domaine Pierre André idag laver en top Cha...

Læs mere