

Champagne Brut Millesime, Alfred Gratien
Gratiens vintage Champagne er flaskelagret med korkprop som "i de gode gamle dage". Det er måske den vin, huset er mest berømt for, og i de gode årgange har vinene et lagringspotentiale på over 50 år. Årgang 1955 skulle være fremragende og har fået 98 point af Juhlin. 66 % Chardonnay, 24 % Pinot Noir og 10 % Pinot Meunier. 7 års lagring på gærresterne giver en flot autolytisk karakter.
Champagne med stærk karakter fra lagringen på gærrester, dvs. aromaer af gær, brød, toast og ristede nødder, men også frugtighed i retning af grapefrugt og både grønne og røde æbler. Vinen har også modne elementer af svampe og skovbund. På trods af kompleksiteten og dybden er det stadig en Champagne, der virker frisk, ungdommelig og spillevende i munden - rig, cremet mousse, fyldig, vedholdende smag og en præcis syre.
Champagne er selvfølgelig aperitifvinen par excellence, men er faktisk meget velegnet til mad, og er generelt en af de mest alsidige vine, der findes.
Fisk og skaldyr er oplagt, men de kraftigere Champagner, domineret af blå druer, er også velegnede til fjerkræ. Desuden er Champagne en af de bedste allround vine til ost.
Producent | Alfred Gratien, Champagne |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 9° |
Servering til | 11° |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Ost |
"I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.
Alfred Gratien er på mange måder en mystisk plante i Champagne-landskabet. Det er det mindste rigtige Champagnehus med ca. en promille af den samlede produktion af Champagne, men de er den tredjestørste ejer af vintønder i Champagne. De er del af en global koncern, men drives som et lille familiefirma. Det er elsket af vinskribenter og serveres de mest fornemme steder – Gratien var huschampagne på Concorde, de leverer til Elysée palæet, og man finder Gra...
Alfred Gratien, Champagne
"I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.
Alfred Gratien er på mange måder en mystisk plante i Champagne-landskabet. Det er det mindste rigtige Champagnehus med ca. en promille af den samlede produktion af Champagne, men de er den tredjestørste ejer af vintønder i Champagne. De er del af en global k...


Sublim duft, hvor man fornemmer toner af fadgæring, lidt friskkærnet smør og en nærmest likorøs tone, der får den til at minde om stor hvid bourgogne med bobler. Helt enorm dybde. Bred i munden – øhh, det bliver champagne vist aldrig – men fyldig, intens og samtidig snorlige i sin syre, der strammer umådeligt flot op i eftersmagen. Vox det er godt!


Light to medium golden colour with fine small bubbles. The nose has both maturity and complexity with fine depth and layers offering ripe stone fruit, pineapple, roasted hazelnut, brioche and floral notes. The palate is creamy and seductive with a fresh backbone, sweet apricot, candied citrus and apricot flavours, really fine extract and bite followed by a long and lingering finish. - Andreas Larsson


The 2004 Brut Millésime offers a clear, deep, fresh and matured bouquet with secondary aromas. This is a pure, fresh and very complex Millésime with a firm structure and a still somewhat austerely mineral finish. This wine was disgorged in February 2016 with eight grams of dosage, just one week before I tasted it. This has good ageing potential. - Stephan Reinhardt


From a good vintage, this wine, dominated by Chardonnay from the Côte des Blancs, is textured, mineral-driven and full of nervous energy. It is stylish, hinting at toast as well as floral citrus. The wine is now mature, although it will age at least until 2024, developing a more toasty character as it goes. - Roger Voss

