



Champagne Blanc de Blancs, Alfred Gratien
100 % Chardonnay fra Grand Cru marker i Champagne - bl.a. Mesnil og Cramant. Basisvinen er gæret på fad og vinen lagrer minimum 5 år sur lie i forlængelse af andengæringen. Vinen har ikke gennemgået malolaktisk gæring, hvilket er sjældent set i Champagne, men er med til at give vinen nerve og præcision - det kræver bare, at man er sikker på, at druerne har ordentlig modenhed, da den ellers ville være decideret sur.
Næsen har aromaer af grape, lime, gær og ristet hvedebrød. Smagen er intens og fyldig med hele paletten af citrusfrugter, grønne æbler, toast, mineralitet og en lang, præcis eftersmag.
Kan bruges til aperitif, men gør sig egentlig bedre til mad. Helt oplagt er de dyre fisk som pighvar, slethvar, rødtunge og søtunge eller dansk sorthummer og gerne med en rig smørbaseret sauce til. Også god til stort set alle typer ost på nær blåskimmeloste.
Producent | Alfred Gratien, Champagne |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 11° |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
"I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.
Alfred Gratien er på mange måder en mystisk plante i Champagne-landskabet. Det er det mindste rigtige Champagnehus med ca. en promille af den samlede produktion af Champagne, men de er den tredjestørste ejer af vintønder i Champagne. De er del af en global koncern, men drives som et lille familiefirma. Det er elsket af vinskribenter og serveres de mest fornemme steder – Gratien var huschampagne på Concorde, de leverer til Elysée palæet, og man finder Gra...
Alfred Gratien, Champagne
"I have always been of the opinion that champagne should be to wine what haute couture is to fashion." Alfred Gratien.
Alfred Gratien er på mange måder en mystisk plante i Champagne-landskabet. Det er det mindste rigtige Champagnehus med ca. en promille af den samlede produktion af Champagne, men de er den tredjestørste ejer af vintønder i Champagne. De er del af en global k...

The is round and fruity with a fine bubble texture and a creamy, fruity finish. Medium-bodied and attractive with nice balance of fruit and acidity. From Côte des Blancs and mostly the village of Avize, Cramant and Chouilly.


I min mund er Alfred Gratien altid en vinder. Strejf af pivfriske æbler, gule blommer, smør og en gang citrus på toppen. Slank, sprød og superfrisk i munden med god syre og fin mundfylde. Den lette smørkarakter fra fadlagringen, som Gratien er kendt for, fornægter sig heller ikke i smagen. En trimmet six-pack, der laver planken i uendelighed. Det her smager altså godt! Ugens vinhit og årets vinder i den prisvenlige kategori.


Pale golden colour with a green hue and youthful mousseux. Pure and vinous nose with flinty and chalky notes paired with fresh hazelnut, butter, white peach, and patisserie notes. The palate is pure, precise and exceptionally fresh with fine layers of pale stone fruit, a lush creaminess and a very long bright finish. - Andreas Larsson


Gratien er også kendt for at fadlagre, og det giver en ekstra dimension af nødder, smør og fylde til vinen. Duften bringer billeder i hovedet af dugklædte græsmarker på en sensommerdag med noter af hø, lidt estragon og citrusfrugt – nærmest jomfrueligt i udtrykket. Der er stor koncentration i munden, en note af marcipan og en anelse sødme, om end den absolut er at betegne som tør. Det er en særdeles harmonisk og balanceret champagne, der både vil tilfredsstille kendere såvel som nybegyndere, som ”bare” vil have et godt glas, og på den baggrund indtager Alfred Gratien på flot vis andenpladsen – tilmed til en særdeles attraktiv pris.
Bichel Vin er også gode til at få deres bobler i Top 5. I første omgang var denne faktisk ikke videre imponerende, men kom lige nøjagtig med i Top 5 og dermed med i gensmagningen. I anden omgang var der dog sket ting og sager og flere af os troede først vi havde byttet rundt på numrene, for det var en helt anden Champagne vi fik serveret. Masser af duft af rabarber, ribs, hindbær, jordbær og men også grønne æbler, citrus og en flot afslutning og eftersmag. Gode bobler bliver solgt hurtigt, så allerede nu må vi skuffe og melde, at den er total udsolgt. Dog er deres 2012 udgave tilgængelig – lidt endnu.

Only the best barrels of grand cru chardonnay are used for Gratien's Blanc de Blancs, including fruit from Avize, Chouilly, Cramant and Le Mesnil. Barrel fermented. Pale straw. Deeply aromatic with ripe citrus fruit, even clementine, and brioche/bready notes. Crisp and yet with some definite sweetness and richness on the finish – but hidden by the acidity. Intensely fresh and complex if more flavourful and broad than elegant. GOOD VALUE for a wine of this style and complexity. I’d be happy to cellar this for a further few years. - Julia Harding


Nutty, brioche-like autolytic notes adds complexity to the lemony, citrus fruit notes of Alfred Gratien Blanc de Blancs 2007. Bright freshness and acidity, chalky mineral touch, still youthful, elegant, finesse, pleasant finish with a long length.


Gratien’s 2007 Brut Blanc de Blancs is one of the more focused wines in the lineup. Lemon, white flowers, pastry and crushed rocks are all woven together in the glass. Deceptively medium in body, the 2007 fleshes out nicely in the glass, showing considerable depth and richness, while never losing its essential drive and pure focus. This is a terrific effort for the year.


Bright yellow. Suave, oak-spiced pear and melon aromas are complicated by notes of anise, iodine and lemon curd. Juicy and expansive on the palate, offering sappy citrus fruit and vanilla pastry flavors that stretch out and become spicier with air. Finishes smooth and long, with a lingering note of pear nectar and excellent clarity. - Antonio Galloni

