


Champagne 1. Cru Brut Reserve, Benard-Pitois
Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Chardonnayen er gæret på fad, mens Pinot Noiren er vinificeret på stål.
Ekspressiv duft med elementer af brød, kiks og krydderurter. Fine bobler, ret fyldig smag med fin syre og en lang afslutning.
Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.
Producent | Benard-Pitois, Champagne |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Anmeldelser badgets | Test vinder |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Anbefalinger | Testvinder-vine |
Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.
Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt.
Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæld holdes dosagen la...
Benard-Pitois, Champagne
Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.
Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-bran...

Duften er udpræget grøn og frisk, hvor hvid te og æbler udgør de tydeligste duftnoter. Vinen er dejligt syrlig, en syre der falder lidt til ro som vinen får lidt tid i glasset. Et flot konstrueret glas champagne, der giver dig alt, hvad du søger i et glas champagne – og så til en ekstraordinært god pris.

Kanon-champagne, intet mindre, fra klejn producent i 1. cru byen Mareuil-sur-Ay. Når han har lagt fra til sine 70.000 flasker, går resten til Duval Leroy og Bollinger. Basiscuvéen på Pinot Noir og Chardonnay får et pænt skud dossage (9 gram/literen), men resultatet er en saftig, lækker, indbydende champagne med æbletoner i næsen og fed, cremet smag med honning og syre i harmonisk sybiose. En altmuligvin, perfekt til nytårsaften, hvor alle vil nyde den. Eller til julemorgen.


MEGET FOR PENGENE Champagne er aldrig en billig fornøjelse. Festen begynder omkring de 200 til 250 kr., og selv til de penge er der ingen garanti for gode bobler i glasset. Brut Réserve fra det lille hus Bénard-Pitois i landsbyen Mareuil-sur-Aÿ er en undtagelse. Den er lavet på 60 pct. pinot noir og 40 pct. chardonnay udelukkende fra Premier Crumarker og – som lidt af en sjældenhed i det prisleje– delvist gæret i egetræsfade.