Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis 1. cru Fourchaume, Pinson Fréres

Fra 350,00 kr
Anmeldelser

Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru Fourchaume, hvor Pinson har en lille parcel på 0,51 ha med ca 20 år gamle stokke. Fourchaume er både en 1. cru i sig selv og også en overordnet "paraply" 1. cru. Det er den største og mest berømte 1. cru i Chablis og har en fantastisk beliggenhed på den "fine" side af Serein-floden, lige nord for Grand Cru massivet. Gæret naturligt på stål. Ingen fad, da Fourchaume-parcellen får meget sol og derfor kunne blive for rig med fadlagring.

Rig hvidvin med enormt intens og ren aroma af mineralitet, honning og citrus. Uovertruffen balance i smagen mellem den meget modne frugt og så en hvinende høj syre, der får det hele til at gå op i en højere enhed. Stor intensitet i smagen og meget flot længde!

Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk samt modne komælksoste.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere