100 % Mourvèdre fra højtbeliggende marker med ca 40 år gamle vinstokke - samme druemateriale som til Altum. Druerne knuses og gæres på amphora med daglig omrøring. Gæringen varer ca en måned hvorefter aphoraen forsegles og vin og skaller lagrer derefter sammen i ca 6 måneder. Tappes uden klaring, filtrering eller svovling.
Elegant aroma af mørke kirsebær, kakao, sorte oliven og lakrids samt animalske noter. Kraftfuld intensitet og fine tanniner. Lang og flot i eftersmagen. Levende vin, der folder sig langsomt ud i glasset. Kan med fordel dekanteres.
Spændende vin til det bedste lammekød eller vildt.
Specifikationer
Producent
Chateau Canadel, Bandol
Vintype
Rødvin
Lagring
Amfora/tinaja
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
15%
Velegnet til
Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.
Der har været dyrket vin på Canadel siden romertiden, da arkæologiske udgravninger på stedet har fundet en romersk villa med vinkælder og olivenpresse. Siden middelalderen har ejendommen bestået af en lille landsby med...
Bandol er den mest seriøse vinregion i Provence i sydfrankrig. Rosé fra Bandol er lys i farven og fyldig i smagen. Skal generelt drikkes unge, men det høje indhold af Mourvèdre i rosé fra Bandol gør, at de rent faktisk kan gemmes. Bandol er mest kendt for rødvinene, der er elegante og intense. Vinene har et langt liv, og bliver rigtig interessante efter 10-15 år.