Lavet på Mencia samt lidt Trousseau og Alicante Bouschet fra meget gamle vinstokke på el Rapolao, der regnes for en af de bedste marker i Bierzo. Vinificeret med hele klaser; gæret naturligt på cementtank med forlænget maceration af skallerne. Derefter modnet 10 måneder på en stor foudre.
Mineralsk og tæt med intense noter af både mørk og rød frugt, urter, lidt stald samt viol og nellike. Tæt, mineralsk, balanceret og lang.
Til retter med stegt eller grillet kød - fremragende madvin.
Bør idéelt set nok være mindst 6-8 år inden den drikkes.
Specifikationer
Producent
Antoine Graillot & Rául Pérez, Bierzo
Vintype
Rødvin
Druesort
Mencia
Lagring
Cement
Servering fra
16°
Servering til
18°
Alkohol
14%
Velegnet til
Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Det er et topsamarbejde, der ligger bag dette projekt. Antoine Graillot er søn af legenden Alain Graillot i Crozes-Hermitage og Rául Pérez er nordspaniens superstjerne. Pérez selv laver først og fremmest vin på Ultreia i Bierzo, men er også involveret i et hav af andre projekter.
Begge vinmagere står for en naturlig tilgang til tingene, hvor sund frugt fra får lov at lave virkeligt velsmagende og velbalanceret vin. Rául Pérez er fan af Graillots vine og han var interesseret i, hvordan det mon ville arte sig, hvis man kunne vinificere Mencia på samme måde som Graillot vinificere...
Det er et topsamarbejde, der ligger bag dette projekt. Antoine Graillot er søn af legenden Alain Graillot i Crozes-Hermitage og Rául Pérez er nordspaniens superstjerne. Pérez selv laver først og fremmest vin på Ultreia i Bierzo, men er også involveret i et hav af andre projekter.
Begge vinmagere står for en naturlig tilgang til tingene, hvor sund frugt fra får lov at lave virkeligt...