Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Barolo Le Vigne, Luciano Sandrone

Fra 800,00 kr
Anmeldelser

100% Nebbiolo fra froskellige plots i Barolo lagret på 500 liters egefade. Efter et døgns præmaceration under CO2 starter gæringen naturligt og varer i 15 dage. Malo foregår på de 500-liters fade, som vinene efterfølgende lagrer på i 26 måneder efterfulgt af 15 måneder på fad.

Le Vigne er klassisk Barolo på den måde, at den er blandet af frugt fra gode marker i flere af kommunerne i Barolo; Baudane i Serralunga d'Alba, Villero i Castiglione Falletto, Vignane i Barolo og Merli i Novello.

Den mest komplekse af Sandrones Baroloer. Dyb mørk næse med næsten sort frugt, viol, tjære og en anelse fad. Fast, struktureret og megt ung smag med dyb mørk frugt og markante Barolo tanniner og en lang mineralsk finish.

Fremragende vin til intense kødretter med oksekød eller løbende vildt. Fungerer godt til kød braisseret i rødvin (helst Nebbiolo).

Specifikationer
Producent Luciano Sandrone, Barolo
Vintype Rødvin
Druesort Nebbiolo
Anmeldelser badgets The wine advocate, Vinous
Appellation/underområde Barolo
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2024
Gemmepotentiale til 2045
Alkohol 14,5%
Velegnet til Lam, Løbende vildt, Oksekød

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og Sandrone var på rette vej.

Herlige minder fra første besøg. Gæstfrihed og varme hos Luciano og datteren Barbera. Stor madinteresse. Talte om mad, hunde, vin og restauranter. Var enige om, at...

Producenten

Luciano Sandrone, Barolo

Den milde og jordbundne Luciano Sandrone laver nogle af Piemontes flotteste vine, som på bedste vis kombinerer klassiske dyder og moderne teknik.

Sandrone var kældermester hos Marchesi di Barolo inden han selv købte sine første marker. Præsenterede den første vin på Vinitaly og solgte alle 1800 fl. til en amerikansk importør i et hug. Fik kort tid efter 100 p. hos Robert Parker og ...

Læs mere