

Barbaresco, Luigi Giordano
100 % Nebbiolo fra Cru-markerne Ovello og Ronchi. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.
Charmerende, velduftende og lækker - røde kirsebær med noter af roser, tobak, læder og tørrede krydderurter. Dejlig frugtighed med et underspillet, tørt tanninbid og en ret lang eftersmag.
Til pastaretter med kød, til kylling og andet fjerkræ, til risotto eller lammekotelletter med enkelt tilbehør.
Producent | Luigi Giordano, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Oksekød |
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano, Barbaresco
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...

Lys med kølige krydrede noter og kamfer i næsen. Flot struktur med fine velintegrerede tanniner. Pæn koncentration og masser af sorte bær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Flot klassisk Barbaresco. - Thomas Rydberg

