100 % Nebbiolo fra Cru-markerne Ovello og Ronchi. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.
Charmerende, velduftende og lækker - røde kirsebær med noter af roser, tobak, læder og tørrede krydderurter. Dejlig frugtighed med et underspillet, tørt tanninbid og en ret lang eftersmag.
Til pastaretter med kød, til kylling og andet fjerkræ, til risotto eller lammekotelletter med enkelt tilbehør.
Specifikationer
Producent
Luigi Giordano, Barbaresco
Vintype
Rødvin
Appellation/underområde
Barbaresco
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Oksekød
Preorder
Nej
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...
Lys med kølige krydrede noter og kamfer i næsen. Flot struktur med fine velintegrerede tanniner. Pæn koncentration og masser af sorte bær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Flot klassisk Barbaresco.
- Thomas Rydberg
Lys med kølige krydrede noter og kamfer i næsen. Flot struktur med fine velintegrerede tanniner. Pæn koncentration og masser af sorte bær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Flot klassisk Barbaresco.
- Thomas Rydberg