

Barbaresco Cavanna, Luigi Giordano
100 % Nebbiolo fra cru-marken Cavanna. Marken er skrånende vest-sydvest og jordbunden er blanding af ler, silt og sand, der giver aromatiske og mineralske vine. Macereret 15-20 dage i temperaturkontrollerede ståltanke og modnet 18-24 måneder i store botti af slavonsk eg, der ikke giver nogen træsmag til vinen og derefter modnet 12 måneder på flaske.
Flot duft af røde kirsebær med noter af tobak og peber. Finkornede tanniner og en lang eftersmag.
Til stegt eller braisseret mørkt kød. Rigtig flot til carne cruda.
Producent | Luigi Giordano, Barbaresco |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Nebbiolo |
Appellation/underområde | Barbaresco |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2036 |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Løbende vildt, Oksekød |
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene og op til 24 måneders lagring på store botti på 30-50 hl af slavonsk eg. I marken arbejdes der økologisk - dog uden certificering.
Stilen er helt fantastisk ren i frugten og flot balancerede ...
Luigi Giordano, Barbaresco
Luigi Giordano er fjerde generation, der laver vin i Barbaresco. Firmaet er grundlagt i 1930'erne og allerede i 1960 begynder man at lave vin under egen etiket.
Familien har parceller med gamle stokke i nogle af Barbarescos mest prestigiøse marker, bl.a. Asili, Montestefano, Cavanna og Ronchi.
Kælderarbejdet er traditionelt med op til 15 dages maceration for cru-vinene o...
