Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bâtard-Princesse, Yannick Amirault

Anmeldelser

Af en eller anden grund blev Chenin Blanc, den måske vigtigste drue for høj kvalitet i Loire, ikke indlemmet i appellationen Bourgueil, da reglerne blev lavet i 1937. Derfor er Batard-Princesse kun klassificeret som IGP Val de Loire. 

Den er lavet på ren Chenin Blanc fra en meget lille parcel. Høstet i hånden og grundig sorteret inden druerne blev presset meget langsomt og forsigtigt. Gæret naturligt på gamle, store fade ligesom den også gennemgik fuld malolaktisk på fad. Ingen svovl i vinifikationen - blot en anelse ved flaskning.

Elegant og intens med aromaer af citrus, hvide blomster, grøn pære og voks. Fyldig med frisk syre og lang eftersmag.

Meget madegnet vin, der særligt egner sig til fed fisk, kylling og gris.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Hvidvin
Druesort Chenin Blanc
Anmeldelser badgets Renelangdahl.com - 94 p, Renelangdahl.com - Yndlingsvin
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 14%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder Nej

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 i ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere