Lavet på ren Chardonnay fra marken l'Epinet - topmark i Viré-Clessé med en jordbund med kalk og jernholdig ler. Gæret naturligt og modnet i 13 måneder på en blanding af 5-8 år gamle fade og en smule nyere - 2-3 år gamle.
Fyldig vin med god struktur og markant mineralitet. Frugtige aromaer af hvid fersken, pære, citrus og hvide blomster. Lang, tør og spicy eftersmag.
Skøn madvin til fisk og skaldy, kylling eller faste oste.
Specifikationer
Producent
Jean Rijckaert, Jura
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Anmeldelser badgets
Decanter - 94 P.
Appellation/underområde
Viré-Clessé
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for kommercielle stil både mht. vinifikation og markedsføring og gik sine egne veje. Rijckaert er eksponent for en fast, personlig stil med vægt på koncentration, mineralitet og friskhed, der reflekterer...
Det køligere klima i Jura giver vine med en fast, sprød syre og forunderlige strejf af tør sherry, der gør vinene særdeles interessante i mad/vin sammenhænge.
Jean Rijckaert henvendte sig til os og spurgte om vi var interesseret i et samarbejde. Vi faldt for den faste, madvenlige stil! Rijckaert arbejdede tidligere sammen med Guffens på Verget, men han blev træt af Guffens lidt for...
TOP VALUE Florent Rouve succeeds here with an aromatic Chardonnay of crisp citrus and nectarine aromas with something more exotically tropical. The texture is racy and mineral, the finish impressively long. Delicious ...
TOP VALUE Florent Rouve succeeds here with an aromatic Chardonnay of crisp citrus and nectarine aromas with something more exotically tropical. The texture is racy and mineral, the finish impressively long. Delicious on any terms, and at the price it commands, it is ridiculously good.
- Charles Curtis MW