Lavet på ren Pinot Noir fra ca 40 år gamle vinstokke i Gevrey-Chambertin fra et ca 0,5 ha stort plot på marken la Craite Paille. Høstet i hånden, vinificeret med ca 40% hele klaser og modnet på hovedsageligt let brugte fade i 12-18 måneder alt efter årgangen.
Intens i duften med aroma af jordbær og kirsebær samt et let toastet element fra fadet. Smagen er fyldig og rund med en forfriskende syre og blide tanniner. Lang eftersmag.
Dejlig vin - særligt til fjerkræ med svampe eller lam med enkelt tilbehør. Klarer også nemt en Boeuf Bourguignon!
Specifikationer
Producent
Derey Frères
Vintype
Rødvin
Druesort
Pinot Noir
Appellation/underområde
Gevrey-Chambertin
Gemmepotentiale
15-20 år fra høståret
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Familien Derey har dyrket vin ved Dijon siden 1650 men det er først omkring 1950 at firmaet Derey Frères grundlægges af brødrene Albert og Maurice Derey.
Albert Derey var borgmester i hjembyen Couychey lige syd for Dijon og formand for den lokale forening af vinbønder gennem 25 år. Som tak for sit store arbejde for lokalsamfundet fik han i 1982 af Dijon by overdraget ansvaret for at genplante marken Clos des Marc d’Or - en berømt mark i Dijon der var kendt tilbage til middelalderen.
I 2000 overtog Alberts søn Pierre vingården og han og hans tyske kone forbedrede vinene og...
Familien Derey har dyrket vin ved Dijon siden 1650 men det er først omkring 1950 at firmaet Derey Frères grundlægges af brødrene Albert og Maurice Derey.
Albert Derey var borgmester i hjembyen Couychey lige syd for Dijon og formand for den lokale forening af vinbønder gennem 25 år. Som tak for sit store arbejde for lokalsamfundet fik han i 1982 af Dijon by overdraget ansvaret for at ...