


Saint Joseph le Berceau, Bernard Gripa
Topvinen fra Gripa på 100 % Syrah fra ejendommens bedst beliggende og ældste stokke med en alder på over 70 år. - hovedsageligt i lieux dit Saint-Joseph. Vinmarkerne er på stejle skråninger med granitholdig jord, hvor der plantes i terrasser. Vinificeret med delvis afstilkning og modnet 12 måneder på barriques - op til 20 % nye.
Intens aroma af brombær, blåbær, peber, modnet kød, sorte oliven, røg og viol. tæt mundfylde med frisk syre og god frugtintensitet og faste tanniner. Meget lang eftersmag. Noget af det bedste der fås fra Saint Joseph!
Strålende madvin - bør gemmes mindst 10 år fra høståret og drikkes til krogmodnet oksekød eller vildt.
Producent | Bernard Gripa, Saint Joseph |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Anmeldelser badgets | Vinous - 96 P. |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,5 ha) en for de fleste ukendt hvidvinsappellation, hvor de laver to enkeltmarksvine.
Saint Joseph er måske den mindst kendte appellation i nordrhône. Der er små 1000 ha vinmark, men mange me...
Bernard Gripa, Saint Joseph
Bernard Gripa er som vinhus grundlagt i 1974. I dag er det sønnen Fabrice, der styrer firmaet, men Bernard er stadig med på sidelinien.
Gripa har adresse i Mauves i den sydlige del af St-Joseph, hvor mange af de bedste producenter har hjemme. Bernard Gripa har i alt 16 ha vinmark i appellationerne Saint Joseph (12,5 ha), hvor de laver to rødvine og to hvidvine, og i Saint Peray (3,...

(228-litre cask, 5% new oak in the wine) dark robe; reduction hovers over the nose, an aroma that digs in on sustained black fruits, Morello cherries, blue fruit, wild berries, licorice. The palate gives a broad roll of black cherry coulis fruit, padded tannins on board, a firm depth inside the upholstery. This has a luxurious outer casing, will be a sweet spot wine. There’s a lot going on in the finish, dusty tannins, herbs, savoury notes. - John Livingstone-Learmonth
Saturated ruby. Highly perfumed aromas of ripe black and blue fruits, vanilla and smoky minerals, along with floral and spice notes in the background. Gently sweet and expansive on the palate, offering primary blackberry and cherry flavors that show sharp clarity and excellent depth. Smoky and focused on the persistent, floral-tinged finish, with building tannins adding framework. - Josh Raynolds

